Uusi ja tehokkaampi Yamaha MT-10 sai hinnan

Marraskuussa julkaistua uutta MT-10 -mallia odotetaan Suomeen vielä helmikuun aikana, ja tähän asti on saapumisajan ohella jännitetty myös uutuuden hintaa.

Nyt Yamahan maahantuoja julkisti, että uuden MT-10:n kokonaishinta on 20 433,78 €. Samalla kerrotaan, että pyörien toimitukset jälleenmyyjille ovat jo alkaneet. 

MT-10 saa Euro 5 -päivityksen vasta kaudelle 2022, eikä sitä uuden luokituksen puuttumisen takia nähty lainkaan Yamahan hinnastossa viime kaudella. Odotus kuitenkin kannatti, sillä moottori on uudistuksen yhteydessä saanut kuusi lisähevosvoimaa. Väännön maksimilukema on pysynyt ennallaan, mutta väännön kerrotaan olevan aiempaa parempi 4000 ja 8000 kierroksen välillä, eli juuri sillä eniten käytettävällä alueella. 

Imuääniä on muokattu uudenlaisella ilmansuodatinkotelolla ja myös pakoputkisto on uudistettu. Kahdella pienikokoisella led-ajovalolla varustettu etukate on aiempaa pienempi mutta moottorin ilmanottoaukot vastaavasti isommat. 

Mittaristona on R1-mallista tuttu 4,2-tuumainen TFT-värinäyttö, quickshifter-vaihdeavustin kuuluu vakiovarustukseen ja ajoasetuksia on neljä. 

Tekniset tiedot löydät aiemmasta uutisesta:

Uusin numero