Uusi Indian Chief – Kunnianosoitus vuoden 1921 Chiefille

Indian Chief Dark Horse

Indian esittelee uuden Chiefin. Ensimmäisen Chiefin esittelystä onkin kulunut tasan sata vuotta.

Vuoden 1921 kaikkien aikojen ensimmäinen Indian Chief oli merkkitapaus. Flat track -kilpailija ja insinööri Charles Franklin suunnitteli matalan ja siron Indian Chiefin, jota vauhditti isokokoinen V2-moottori. Mikään yhden hitin suunnittelija ei ollut kyseessä, vaan samainen Franklin suunnitteli myös ensimmäisen Scoutin.

Nyt, tasan sata vuotta Franklinin Chiefin jälkeen Indian julkistaa jälleen täysin uuden Chiefin. Tätä mallia varten on suunniteltu uusi runko, mutta moottori on sentään tuttu ja turvallinen Indianin muusta nykymallistosta. Thunder Stroken iskutilavuus on 116 kuutiotuumaa, eli 1890 kuutiosenttimetriä. Franklinin käyttämät moottoripyörän suunnittelun perusperiaatteet ovat yhä voimissaan; matala istuinkorkeus, selkeät yksinkertaiset linjat ja iso moottori.

Ilmajäähdytteinen V2 tarjoilee 162 newtonmetrin vääntömomentin jo 3200 kierroksella. Kuljettajan voi valita kolmesta ajotilasta – Tour, Standard tai Sport – mieluisimman. Avaimeton käyttö ja vakionopeussäädin kuuluvat vakiovarustukseen.Pyöreä mittari on käytännössä neljän tuuman kosketusnäyttö, joka normaalien näyttöjen lisäksi pitää sisällään bluetooth-liitettävyyden, eli sen avulla voi kuunnella musiikkia, vastata puheluihin ja näyttö toimii myös turn-by-turn -navigaattorina.

Etujarruna on 300-millinen levy ja nelimäntäinen satula. Joustomatkat ovat edessä 130 milliä ja takana 75 milliä. Ensiasennusrenkaiksi on valittu Pirelli Night Dragonit. Moottorin takasylinterissä on deaktivointiominaisuus. 

Indian Chief Bobber Dark Horse
Indian Super Chief Limited

Tarjolle tulee kolme versiota: Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse ja Super Chief Limited. Ne kaikki jakavat saman perustekniikan, eroja on ulkonäössä ja varusteissa. Chief Dark Horsessa on 19-tuumainen alumiinivaluvanne edessä ja 16-tuumainen vanne takana, kun taas Bobber ja Super Chief ovat saaneet 16-tuumaiset pinnavanteet sekä eteen että taakse. Super Chief Limitedin varustukseen kuuluu mm. astinlaudat, sivulaukut, irrotettava tuulilasi sekä muista malleista poiketen istuin ja jalkatapit myös matkustajalle.

Moottori: V2, 1890 cc

Poraus x isku: 103,2 x 113 mm

Puristussuhde: 11,0 : 1

Teho: ei ilmoiteta

Vääntö: 162 Nm / 3200 r/min

Vaihteisto: 6 vaihdetta

Akseliväli: 1626 mm

Istuinkorkeus: 662 mm (Super Chief 665 mm)

Tankin tilavuus: 15,1 litraa

Paino tankattuna: 304 kg (Chief Dark Horse, 315 kg (Chief Bobber Dark Horse, 335 kg (Super Chief Limited)

Hinnat:

Indian Chief Dark Horse 22 900 €

Indian Chief Bobber Dark Horse 24 490 €

Indian Super Chief Limited 26 490 €

Uusin numero