Uudet Triumph Rocket TFC -konseptipyörä ja Thruxton TFC avaavat Triumph Factory Custom -mallien sarjan


Kirjainyhdistelmä TFC mallinimen perässä tarkoittaa jatkossa Triumphin tehokkaimpia, tekniikaltaan uusimpia ja tyylikkäillä yksityiskohdilla viimeisteltyjä erikoismalleja.

Triumph Factory Custom eli TFC on Triumphin vastine Harley-Davidsonin CVO-huippumalleille. Perusmalleihin verrattuna TFC-versiot ovat tehokkaampia, suorituskykyisempiä ja niissä käytetään esimerkiksi hiilikuitua sekä CNC-koneistettuja yksityiskohtia. TFC-mallien tuotanto rajoitetaan 750 kappaleeseen ja jokainen pyörä on yksilöity omalla järjestysnumerollaan.

Triumph Thruxton TFC

Ensimmäisenä parrasvaloihin tuodaan Thruxton TFC. Se on kymmenen hevosvoimaa tehokkaampi kuin Thruxton R ja vääntöäkin moottorissa on enemmän, 115 newtonmetriä. Thruxton R:n Showa Big Piston -keula on korvattu Öhlinsin täysin säädettävällä NIX30-etujousituksella. Brembon M4.34 -radiaalijarrusatuloiden lisäksi myös pääsylinteri tulee Brembolta ja on radiaalinen. Jarrujen tuntuman viimeistelee vipusuhteeltaan säädettävä MCS-jarrukahva. Titaaninen Vance&Hines -putkisto on suunniteltu nimenomaan Thuxton TFC -mallia varten. Ensiasennusrenkaina on Metzelerin huippupitoa tarjoavat RaceTec RR:t. Ulkonäön viimeistelevät katteissa käytettävä hiilikuitu sekä billet-alumiiniosat. Painoa on Thruxton R:ään verrattuna viisi kiloa vähemmän.

Triumph Rocket TFC Concept

Thruxton TFC:n jälkeen seuraavana esiteltävä erikoismalli on tulevan Rocketin TFC -konseptimalli. Jo edellinen vuonna 2004 esitelty Rocket oli iskutilavuudeltaan markkinoiden suurin moottoripyörä, ja nyt on luvassa jotakin vielä suurempaa ja mahtavampaa. Täysin uuden Rocketin yksityiskohdat, tekniset tiedot ja TFC-version Triumph on luvannut julkistaa toukokuun ensimmäisenä päivänä 2019. Brittivalmistajan mukaan uutuudessa tullaan näkemään uusia teknisiä innovaatioita, entisestään kasvanut suorituskyky ja aggressiivinen ulkonäkö. Kun Rocket aikanaan tulee sarjatuotantoon, myös sen TFC-versiota valmistetaan rajoitettu 750 kappaleen erä.

Uusin numero