Usko tai älä! – Tämä on KTM 790 Adventure

Urban Assault KTM 790 yhdistää nykyaikaisen tekniikan ja retron ulkonäön.

Roland Sands teki sen jälleen! Retropyörien kohdalla puhutaan usein, että niillä on joko oltava uskottava esikuva, tai sitten tekniikan tulee olla viimeistä huutoa ja vastata motoristien nykypäivän tarpeisiin. Roland Sands Designin rakentama Urban Assault KTM 790 on takuulla tuota jälkimmäistä.

Kun vertaa lopputuloksen ja lähtökohtapyörän kuvia, niin muutoksen suuruuteen nähden alkuperäisosien suuri määrä on jopa yllätys. Vanteet ovat alkuperäiset, samoin jarrut, jousitus ja ylä- ja alakolmio. Ja tietysti perustekniikka.

Aivan lyhyt ei ole vaihdettujen, muokattujen ja itse rakennettujen osien listakaan. Yksi eniten ulkonäköön vaikuttavia asioita on tankin ja satulan yhdistelmä. Tankki on muokattu Suzuki GT750:n tankista, ja parikseen se on saanut – niinikään muokatun – Husqvarna Vitpilenin satulan. Kokonaisuuteen on saatu sopivasti vintage-henkeä valitsemalla vanhemmista KTM-malleista lainatut etu- ja takalokasuojat. Ajovalo on Triumphista. Paljon isompia ja pienempiä muutoksia on tehty käsityönä RSD-pajalla Los Alamitosissa Kaliforniassa.

Oheisella videolla lisää pyörän rakentelusta:

Lähtökohta

Uusin numero