USA:lta kova nippu Sixille

Viime vuonna Meksikon Moreliassa miesten kekkereissä neljänneksi sijoittunut ja junioreista pronssia pokannut USA lähtee tavoittelemaan mitalisijoja kovilla nipuilla Suomen ISDE-kisasta.
USA:n Trophy-kuusikon muodostavat Destry Abbott, Russell Bobbitt, Kurt Caselli, Jimmy Jarrett, Nathan Kanney ja Kyle Summers.
Junioreiden kvartetissa kaakonkulmalla kurvailevat puolestaan Brad Bakken, Ian Blythe, Cory Buttrick ja Andrew DeLong.
Eikä unohtaa tietenkään sovi kauniimman sukupuolenkaan edustajia. Naisten cupissa USA:n mainetta Suomen Sixillä pitävät yllä Nicole Bradford, Amanda Mastin ja Kerrie Swartz.
Sixin tunnetusti aina rajusti aloittava Caselli ja Abbot ovat jenkkien Trophy-joukkueen ehdottomasti kokeneimmat kuljettajat, vaikka Suomen maaperä on heillekin vielä suhteellisen vieras. Abbottilla on edessään jo seitsemäs Sixi miesten joukkueessa.
– Ranska ja Italia ovat kovia vastustajia, mutta sitä on taatusti myös Suomi kotikisassaan. Meidän on pyrittävä keskittymään vain omaan suoritukseen ja toteuttamaan mitalitavoitteemme sitä kautta, suunnittelee Abbot.
Ranska on vienyt nimiinsä kolme edellistä Sixiä. Italia oli olosuhteiltaan epävakaassa ja ilman loppucrossia ajetussa Meksikon kisassa toinen ja Suomi kolmas. Junioreiden mitalitrion Morealiassa muodostivat Espanja, Ruotsi ja USA.
Sumuisen saarivaltakunnan Carlislessa vuonna 1913 käynnistetty ISDE on ajettu historian saatossa jo 85. kertaa. Suomessa Sixi on järjestetty kerran aiemmin, eli vuonna 1996 Hämeenlinnassa.
Suomen miesten joukkueelle on koossa seitsemän mestaruutta, joista toistaiseksi viimeisin irtosi Uuden-Seelannin Lake Taupossa vuonna 2006. USA oli samalla estradilla puolestaan junnujen ykkönen.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero