”Urani paras kierros!” – Lorenzo hiljensi huimalla ajalla Rossin fanaattisen kotiyleisön

Aiemmissa sadekelin väännöissä syvällä varjojen mailla vaikeroinut Lorenzo jos joku toivoi kauden 13. osakilpailuviikonloppuun kuivaa keliä ja tilaus on mennyt perille.

Aurinko porottaa myös kisapäivänä sunnuntaina ja Lorenzolla on silloin täydet saumat palata voittokantaan. Lorenzon toistaiseksi viimeisin voitto on sekin Italiasta ja Mugellon radalta, jossa aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta Misanon malliin.

Paalupaikkataistelussa Rossin 0,348 sekunnilla peitonnut Lorenzo oli kaikkien vastoinkäymisten jälkeen syystäkin pelkkää hymyä.

– Tämä oli urani paras kierros!, Lorenzo iloitsi.

Lorenzo puhkoi kautta aikojen ensimmäisenä kuljettajana Misanon 4,2 kilometrin mittaisen radan haamurajan 1.32.

– Olen erittäin ylpeä kierrosajastani. Ajoin sen äärimmäisen aggressiivisesti ja riskirajoilla.

Rossi ei sitä ääneen sanonut, mutta hänkin taisi ihmetellä Lorenzon lataamaa huimaa kierrosaikaa.

– Olen itse erittäin tyytyväinen 1.32:n kierrosaikaan. Se on hyvä. Toinen lähtöruutu on täällä todella tärkeä silmälläpitäen kisan ahtaita ensimmäisiä mutkia, alleviivasi Rossi.

Lorenzon ja Rossin kanssa eturivistä 28 kierroksen kisaan starttaa viime sunnuntaina uransa ensimmäisen kuninkuusluokan voiton Silverstonessa saavuttanut Suzukin Maverick Vinales. Hän jäi aika-ajon pohjista 0,513 sekunnilla.

Sarjaa 50 pisteellä toisena olevaan Rossiin johtava Hondan Marc Marquez asettuu puolestaan kakkosriviin, jonne hänen rinnalleen rullaavat villillä kortilla matkassa oleva Ducatin testikuljettaja Michele Pirro ja Ducatin tehdastiimin Andrea Dovizioso.

Marquez jäi Lorenzosta 0,575, Misanon radan Rossin tavoin kuin omat taskunsa tunteva Pirro 0,599 ja Dovizioso 0,809 sekuntia.

Dovizioson tallikaveri, tällä kaudella Ducatin voittajaksi palauttanut Andrea Iannone kaatui perjantain ensimmäisessä harjoituksessa loukaten selkäänsä. Mies olisi itse halunnut ajaa aika-ajon ja sunnuntain kisan, mutta kahteen otteeseen päätöstään muuttanut lääkintähenkilökunta oli asiasta lopulta sittenkin toista mieltä.

Uusin numero