Upeita pyöriä messuilla – katso kuvat!

Rakennetut moottoripyörät kilpailevat neljässä luokassa; Custom, Classic, Street ja Open. Petrol Circus Custom Bike Show’ssa palkitaan rahapalkinnolla kaikissa neljässä luokassa kolme parhainta pyörää (500 e, 300 e, 200 e), tuomariston valinta (500 e) ja näyttelyn paras pyörä (1000 e). Vuoden Nuori Rakentaja palkitaan kunniakirjalla. Palkinnot jaetaan lauantaina 4.2. klo 17.
 
Näyttelyn kokoaa nyt neljättä kertaa Jarno ”Japi” Åström. ”Etsin uusia rakennettuja moottoripyöriä, jotka eivät ole vielä olleet esillä tässä näyttelyssä. Koossa on jo paljon mielenkiintoisia pyöriä, mutta vielä mahtuu mukaan. Ensi helmikuussa nähdään mm. muutamia erikoisia pyöriä Baltiasta. Pääasiassa pyörät kyllä tulevat Suomesta ja ovat suomalaisten rakentamia,” kertoo Japi. Joka vuosi näytteillä on erilaisia moottoripyöriä ja mopoja. ”Rakentamisen trendit vaihtuvat hiukan vuosittain. Nyt eri luokissa tyylisuunnat sekoittuvat entistä enemmän. Eri tyylit saavat vaikutteita toisistaan ja moottoripyörät saavat uutta särmää. Raja-aidat paukkuvat. Nuorten mopojen rakentamisessa näkyy erityisesti grafiikan voimakas kasvu.”

Työnäytökset kannustavat
 
Petrol Circus Custom Bike Show’hun rakennetaan työnäytösalue, jossa mm. suorasta pellistä tehdään osia moottoripyöriin. Alueella hitsataan, viilataan ja maalataan eri tyyleillä. Työnäytösalueella taitojaan esittelee kymmenkunta rakentajaa.

Petrol Circukseen tuodaan pyöriä kilpailemaan pokaaleista, mutta tapahtumaan tullaan myös katsomaan toisten rakentajien pyöriä ja tapaamaan vanhoja tuttuja. ”Tapahtuma on vahvasti rakentajien kokoontuminen. Toivomukseni on, että myös nuoret kiinnostuisivat entistä enemmän moottoripyörärakentamisesta. Työnäytökset voivat osaltaan innostaa uusia harrastajia,” uskoo Japi.  ”Moottoripyörien mahdollinen uusi vero mietityttää kuitenkin harrastajia, sillä monen rakentajan tallissa on useita vanhoja kunnostettavia moottoripyöriä, jotka tulisivat myös verotuksen piiriin. Tämä ei ole hyvä asia.”

Uusin numero