Upeat asetelmat MM-kultajahtiin: Ajo Motorsportin Zarco murskaavan ylivoimainen aika-ajossa

Sarjaa 22 pisteellä ennen kahta viimeistä osakilpailua johtava Zarco oli täysin suvereeni haastavassa kelissä ajetussa Malesian GP:n aika-ajossa.

Zarco tykitti paikoittain märällä radalla huiman 2,134 sekunnin eron toiseksi sijoittuneeseen Franco Morbidelliin. Kolmanneksi päätynyt Axel Pons jäi hallitsevasta mestarista 2,762 sekuntia.

Zarcon tittelin lähin uhkaaja Thomas Lüthi päätyi viidenneksi 3,154 sekuntia pohjista. Sarjassa kolmantena ja 25 pistettä Zarcoa jäljessä oleva Alex Rins joutui tyytymään vasta 23. sijaan jo 5,749 sekuntia kärkeä hitaampana radalla, jolla on mittaa tasan tarkkaan 5548 metriä.

Hetken kateissa olleen itseluottamuksensa jälleen löytänyt Zarco lähtee luottavaisin mielin kilpailuun.

– Fiilis on kohdallaan. Katsotaan nyt, millaiseksi keli sunnuntaina muodostuu, mutta ajaminen tuntuu täällä hyvältä niin kuivalla kuin märälläkin radalla. Tärkeintä on pysyä rauhallisena ja pitää keskittyminen koossa, Zarco korosti ennen kauden tärkeintä kisaansa.

Malesian GP:n paalupaikka oli ensi kaudella kuninkuusluokkaan siirtyvälle Zarcolle uran 18:s ja 14:s motokakkosissa.

* Ajo Motorsportin Johann Zarco saavuttaa sunnuntaina ajettavassa Malesian GP:ssä Moto2-luokan maailmanmestaruuden, jos:
– Zarco voittaa kisan.
– Zarco on 2. tai 3:s ja edellä Lüthia sekä Rinsia.
– Zarco on 4:s, Lüthi korkeintaan 6:s ja Rins ei yllä podiumille.
– Zarco päätyy sijoille 5-13, Lüthi jää ainakin kolmen sijan verran taakse ja Rins ei yllä suomalaistallin kuljettajan edelle.