Tyler O’Hara King of Baggers -kilpailun voittoon Laguna Secassa

Radan täydeltä Harley-Davidsonin ja Indianin baggereita. Mitä järkeä? Ei varmaan mitään, mutta näyttävyyttä senkin edestä. Kuva: Motoamerica.

Kaikki on Amerikassa suurempaa – myös kilpamoottoripyörät. Laguna Secassa ajettiin King of Baggers -kilpailu, jonka voittoon ajoi Tyler O’Hara Indianillaan.

Joskus tarkoituksensa hieman vähemmän sopiva kalusto takaa näyttävän lopputuloksen, eikä absoluuttisella suorituskyvyllä ole niin merkitystä, kunhan kaikilla se on suunnilleen samalla tasolla. Näitä periaatteita mukailemalla MotoAmerica järjesti viime viikonlopun AMA Superbike -kilpailun yhteydessä Laguna Secan radalla King of the Baggers -kilpailun, jossa nähtiin lähtöruudukon täydeltä Harley-Davidsonin ja Indianin bagger-malleja.

Katsojille olikin tarjolla roppakaupalla viihdettä, kun kahdeksan kierroksen kilpailun päätteeksi ensimmäisenä ruutulipulle ehti kovan kamppailun jälkeen Tyler O’Hara Indian Challengerillaan. Toiseksi nopein oli Hayden Gillim Vance & Hines H-D Street Glidella ja viimeisen palkintokorokesijan nappasi aika-ajoissa rajusti kaatunut Frankie Garcia Indianillaan.

Hyvän vastaanoton saaneen ensimmäisen kilpailun jälkimainingessa MotoAmerican huhuillaan kaavailevan lisää bagger-kilpailuja kaudeksi 2021.

Kilpailun kohokohdat voi – ja kannattaa – katsoa alla olevalta videolta:

Uusin numero