Twin Ring on merkinnyt menestystä Mika Kalliolle

Kalliolla on nyt edessään toinen kilpailu QMMF-tallissa ja tavoite on tietysti pyrkiä edelleen lähemmäs kärkeä.

– Pyörät lähtivät suoraan Aragonista tänne, joten niille ei ole tehty tässä välissä mitään, eikä toki testaamaankaan ole päästy. Kaikki on kuitenkin valmista huomisia vapaita harjoituksia varten, joten katsotaan mitä osviittaa sieltä saadaan. Lähdemme toki siitä ajatuksesta, että tulostaso kehittyy taas, luottavainen Kallio totesi.

Kuluneella kaudella Kallion vapaat harjoitukset eivät ole aina sujuneet jouheasti, vaan radikaaleja muutoksia tehtiin äärilaidasta toiseen. Nyt uuden tallin kanssa Kallio uskoo voivansa keskittyä hienosäätämiseen.

– Kävimme hyvät keskustelut tiimin kanssa Aragonin jälkeen ja tämän viikonlopun etenemissuunnitelma on tehty antamieni kommenttien perusteella. Perjantain ensimmäisissä harjoituksissa on tarkoitus ajaa mahdollisimman paljon kilometrejä ja saada tuntumaa pyörään. Toisisssa harjoituksissa sitten kokeillaan erilaisia säätöjä, joilla pyörään pitäisi saada lisää vauhtia. Mitään radikaaleja muutoksia emme tee, vaan menemme pienillä kehitysaskeleilla, Kallio avasi harjoitusohjelmaansa.

Japanin Twin Ring Motegi -rata on erittäin mieleinen Kalliolle. Samalta radalta hän on kerännyt uransa aikana eniten voittoja, yhteensä kolme kappaletta.

– Tämä rata on minulle ehdottomasti yksi parhaista ja tykkään todella paljon ajaa täällä. Rata on profiililtaan oikeastaan täysin päinvastainen kuin Aragon, sillä se on niin sanotusti stop and go -rata, joka sisältää paljon pitkiä suoria ja hitaita mutkia, joihin jarrutetaan voimakkaasti. Uuden pyörän osalta meillä on kehitettävää erityisesti hitaisiin mutkiin kääntymisen kanssa, joten töitä kyllä riittää, mutta niitähän tänne on tultu tekemäänkin, Kallio virnisti lopuksi

Uusin numero