Tuuli valmis taistelemaan kärkisijoituksista MotoE-luokan avausosakilpailussa

MotoE-luokan kilpailukausi käynnistyy tänä viikonloppuna Jerezin radalla Espanjassa. Avant Ajo MotoE ja Niki Tuuli ovat valmiit taistelemaan podiumsijoituksista heti kauden avausosakilpailussa.

Niki Tuuli on tällä viikolla päässyt neljän kuukauden tauon jälkeen takaisin MotoE-pyörän satulaan. Tuuli on käyttänyt tauon tehokkaasti hyväkseen treenaamalla itsensä parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Motivaatio on korkealla ja Avant Ajo MotoE-tiimin suomalaiskuljettaja on valmis taistelemaan luokan kärkisijoituksista Jerezin osakilpailussa.

Samalla radalla Tuuli ja Avant Ajo MotoE -tiimi ajoivat kolmen päivän  testit maaliskuussa. Nyt tiimi käyttää hyväkseen kaiken testeissä keräämänsä datan ja hyödyntää sen säätääkseen pyörän kilpailukykyiseen iskuun kisaa varten. Jerezin rata on Tuulelle erittäin tuttu. Viimeksi hän on ajanut radalla FIM CEV -sarjaa Moto2-pyörällä. Kauden 2020 ensimmäinen MotoE-sarjan seitsemän kierroksen kilpailu ajetaan Jerezin radalla sunnuntaina klo 11.05 Suomen aikaa.

 Niki Tuuli: 

”Viimeiset kuukaudet ovat olleet kilpailijalle outoja, mutta olen harjoitellut kovaa ja tehnyt kaiken mitä on ollut mahdollista tehdä ollakseni valmiina kauden alkaessa. Ennen MotoE-sarjan alkua olen päässyt kilpailemaan Moto2-luokan EM-sarjassa (4 kakkossijaa) ja ajaminen niissä kisoissa on tuntunut hyvältä.  Uskon Avant Ajo MotoE -tiimin olevan hyvällä tasolla ja pystymme ajamaan Jerezissä kovaa. Tavoitteena on tehdä hyvää työtä ja taistella podiumsijoituksista. Tärkeintä on pysyä kauden kaikissa kisoissa topvitosessa ja olla loukkaantumatta.”

Jerezin rata:

pituus 4423 metriä

leveys 11 metriä

vasemmalle kääntyviä mutkia 5

oikealle kääntyviä mutkia 8

pisin suora 607 metriä

rakennusvuosi 1986

Uusin numero