Tuuli podiumille Assenissa

Kallio Racing starttasi kauden toisen EM-kilpailuviikonlopun perjantaina. Ensimmäinen harjoitus ajettiin märällä radalla sadekelin renkailla, mutta toiseen harjoitukseen keli parani ja kaksikko pääsi testaamaan kuivan kelin säätöjä.

Lauantain aika-ajoon pyöriin tehtiin pieniä muutoksia, millä tiimi sai parannettua pyörien ajettavuutta Tuulen ja Lahden ajaessa hyviä kierroksia läpi aika-ajon.

Aika-ajon päättyessä Tuulen sijoitus oli neljäs ja Lahden kymmenes molempien parannellen omia viimevuotisia aikojaan huomattavasti. Tuuli jäi kärjestä kuusi ja Lahti kahdeksan kymmenystä.

Kilpailuun molemmat kuljettajat ottivat todella hyvän startin, ja ensimmäiset kierrokset molemmat ajoivat kuuden nopeimman joukossa, mikä oli ilman muuta tiimipäällikölle Vesa Kalliollekin mieluinen tilanne.

– Hienoa nähdä Eemeliltä tällainen parannus viime viikonlopun jälkeen. Myöskin Niki onnistui lähdössä ollen heti alusta asti mukana kärkiryhmän taistelussa. Kilpailun edetessä Niki nähtiin muutamaan otteeseen ykköspaikalla, mutta valitettavasti mies joutui antautumaan pari sijaa viime kierroksilla.

Kilpailun voitt turkkilaiskuljettaja Toprak Razgatlioglu ja toiseksi ajoi italialainen Michael Ruben Rinaldi.

– Taistelin pitkään Razgatlioglun ja Rinaldin kanssa kärkipaikasta, mutta Rinaldin tullessa minusta ohi, ajauduin oikealta ajolinjalta ja jäin porukasta hiukan. Tässä tuli sekunnin ero, mutta sain kuitenkin pidettyä hyvän vauhdin kisan loppuun saakka, maalissa eron ollessa voittajaan vain 1,2 sekuntia. Olen enemmän kuin tyytyväinen tämän viikonlopun päättyessä podiumille, kertoi tiimiään ja tukijoitaan kiitellyt Tuuli.

Lahti ajoi todella hyvän kilpailun ollen alkuun kärkiporukassa kiinni ja pitäen pitkään kuudetta sijaa. Takana tulleet kuitenkin kuittasivat lahtelaismiehen viimeisillä kierroksilla.

– Vähän epäonnistuneen viime viikonlopun jälkeen Aragonissa, täällä heti ensimmäisistä harjoituksista alkanut hyvä fiilis teki hyvää itseluottamukselle ja se näkyi koko viikonlopun tuloksissa. Kisasta tuli hyvin pisteitä ja tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraavaan osakilpailuun.” kertoi Lahti.

Lahti on tällä hetkellä pisteissä 13:s ja Tuuli neljäs. Kausi jatkuu Imolan radalla Italiassa 8.-9. toukokuuta.

Tiimipäällikkö Kallion mukaan jotain parannuksia on suunnitteilla pyöriin ennen tätä viikonloppua.

– Jotain tarvitsee keksiä ja kokeilla, jotta voidaan haastaa kunnolla vastassa oleva vahva Kawasaki-kaksikko.
 

Uusin numero