Tuuli pisteille MotoE-luokan avausosakilpailussa

Niki Tuuli, MotoE, Spanish MotoGP 2020

Avant Ajo MotoE -tiimin suomalaiskuljettaja Niki Tuuli sijoittui 11. sijalle kauden 2020 avausosakilpailussa Jerezissä.

Espanjan MotoGP-viikonlopun yhteydessä ajettu MotoE-sarjan avausosakilpailu toi Niki Tuulelle ensimmäiset sarjapisteet. Kilpailua lyhennettiin alkuperäisen suunnitelman seitsemästä kierroksesta kuuteen kierrokseen, jotta kaikilla kuljettajilla riittäisi varmasti varausta akussa ja täydet tehot moottorissa kilpailun ratkaisuhetkille asti.

Kolmannesta rivistä startannut Tuuli onnistui pitämään sijoituksensa ensimmäisessä kaarteessa. Kilpailun aikana hän menetti kosketuksen pääryhmään ja sijoittui lopulta kilpailussa sijalle 11. ansaiten siten viisi  sarjapistettä. Viikon kuluttua MotoE-luokka palaa samalle Jerezin radalle, jossa ajetaan myös sarjan toinen osakilpailu.

Aki Ajo kommentoi kisan jälkeen, että viikonloppu ei ollut tiimille helppo. 

– Viime vuonna otimme loistavan startin kauteen (voitto Sachsenringin avausosakilpailussa), mutta tällä kertaa Niki ei saanut samaa tuntumaa ajamiseen. Hänen luottamuksensa pyörään parani kuitenkin keskiviikon testeistä ja olenkin varma, että Niki palaa ensi viikonloppuna niille sijoille joille hän kuuluu.

– Se oli positiivista, että saalistimme täältä ensimmäiset pisteet. Emme kuitenkaan olleet niillä sijoituksilla joilla toivoimme. Tuntuma pyörään ei tuntunut hyvältä ja nyt täytyykin analysoida kilpailun tapahtumat.  Täytyy päästä takaisin samanlaiseen tuntumaan mikä meillä oli viime kauden kisoissa, kiteytti Niki Tuuli kauden avauskisan tunnelmat.

Jerezin MotoE-kilpailun tulokset

1. Eric Granado 10:55.542

2. Matteo Ferrari +3.044

3. Dominique Aegerter +3.299

4. Lukas Tulovic +3.517

5. Mattia Casadei +4.082

11. Niki Tuuli (Avant Ajo MotoE) +8.791

FIM MotoE World Cup 2020

1. Eric Granado 25 pistettä

2. Matteo Ferrari 20 

3. Dominique Aegerter 16 

4. Lukas Tulovic 13 

5. Mattia Casadei 11 

11. Niki Tuuli (Avant Ajo MotoE) 5 

Uusin numero