Tuuli palaa radalle Malesiassa: ”toivon olevani perjantaina täydessä kunnossa”


Moto2-luokassa kisaava Niki Tuuli tekee paluun radoille tulevana viikonloppuna, kun MotoGP-sirkus matkaa Malesiaan.

Petronas Sprinta Racing –tiimin suomalaispilotti kaatui viime viikonloppuna Australian osakilpailun vapaissa harjoituksissa ja kilpakumppani osui häntä selkään. Onnekseen Tuuli selvisi rytäkästä murtumitta, mutta tiimi päätti, ettei suomalainen osallistu kilpailuun, koska hän kärsi kivuista eikä ollut ehtinyt ajaa tarpeeksi viikonlopun aikana menestyäkseen kilpailussa. Päätöksen ansiosta 23-vuotias Tuuli sai keskittyä toipumaan kunnolla ennen tiimin kotikilpailua.

– Olin niin pettynyt, kun en voinut osallistu Philip Islandin osakilpailuun. Kolmansien vapaiden harjoitusten kaatuminen oli itseasiassa aika pieni, osuin vain märkään kohtaan radan hitaimmalla osuudella ja keula lähti alta, mutta valitettavasti takanani ollut ajaja törmäsi minuun ja osui alaselkääni, Tuuli kertaa.

– Olen helpottunut, ettei mitään mennyt rikki, mutta kipu oli melkoinen. Päätimme, että oli parempi jättää Australian kisa välistä ja varmistaa, että olen valmiina tiimin kotikisaan Malesiassa.

Tuuli tekee nyt parhaansa ollakseen täydessä terässä, kun kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna.

– Minun tulee antaa kaikkeni Sepangin radalla ja saada tosi hyvä viikonloppu sekä tiimille että itselleni. Toivon vain, että olen 100-prosenttisessa kunnossa perjantaina. Teen parhaani ollakseni huiippukunnossa, enkä voi odottaa, että pääsen takaisin taistelemaan hyvästä tuloksesta, Tuuli päättää.

Teksti: Petronas Sprinta Racing Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusin numero