Tuuli kärsi teknisistä ongelmista MM-avauksessa – uusintastartissa ajo muuttui hankalaksi

– Vapaissa harjoituksissa perjantaina olosuhteet olivat todella vaihtelevat ja lopputuloksissa jäätiin niukasti yhdellä sijalla suorasta Superpole 2 -paikasta.

– Superpole-päivänä ei saatu sitä irti paketista mitä lähdettiin hakemaan ja pettynyt fiilis oli siihen ettei saatu vauhtia ulos aika-ajoissa. Kipupisteet kyllä tunnistettiin, mutta lopullisia ratkaisuja ei löydetty. Kisaan lähdettiin paikalta 15. taistelemaan pisteistä.

– Kisassa ensimmäisessä lähdössä ajaminen löytyi heti paremmin ja kierrosajat olivat koko ajan paranemaan päin ja olin saamassa kiinni porukkaa mikä ajoi sijoista kuuden paikkeilla. Kisa kuitenkin keskeytettiin punaisella lipulla ja edessä oli uusintalähtö.

– Toisessa lähdössä shfiteri lopetti toimimasta ja sitä kautta omat ajat rupesivat putoamaan. Varsinkin tällaisella nopealla radalla, jossa vaihdetaan paljon pienemmältä isommalle kyljellään nopeissa mutkissa on ilman shifteriä ajaminen tosi hankalaa. Toisesta lähdöstä tulikin sitten taistelua siitä, että pysyisi pisteillä. Tärkeintä on että ajaminen parani kisapäivänä, itselle tuli parempi fiilis ja sain ajamista rennoksi.

– Loppujen lopuksi voidaan olla ihan tyytyväisiä viikonloppuun vaikkei tulos ollutkaan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Ajaminen rentoutui erityisesti kisapäivänä ja sen pohjalta kotiin voidaan lähteä ihan hyvillä fiiliksillä! Paljon jäi kuitenkin pohdittavaa ennen Thaimaata että miten saadaan vauhti irti heti ekasta treenistä. Iso kiitos tiimille kovasta duunista koko viikonlopun ajan.

 

Uusin numero