Tuuli ja Lahti nousivat hienosti EM-finaalin kärkikymmenikköön

Ruudusta 16 reilun 3,5 kilometrin mittaisella radalle startannut Tuuli sijoittui loppujen lopuksi hienosti kuudenneksi, kun kaksi hänen edellään maalilinjan ajanutta kuljettajaa hylättiin.

Hän nousi 20 kierroksen kisan ensimmäisellä puoliskolla nopeaan tahtiin parhaimmillaan kuudenneksi. Päätöskierrokselle Tuuli lähti seitsemänneltä sijalta.

Tuuli oli mukana EM-finaalissa villin kortin voimin, joka heltisi hänelle Saksan IDM-sarjan YamahaR6-Dunlop Cupin voiton myötä.

Supersport-luokan EM-finaalissa nähtiin myös kaksi muuta suomalaiskuljettajaa, eli Eemeli Lahti ja Jesse Maikola.

Aika-ajossa 24:s ollut Lahti teki Tuulin tavoin todella kovan nousun yltäen  seitsemänneksi.

Maikola oli puolestaan 21:s. Aika-ajossa hänen sijoituksensa oli 27:s.

Luokan odotettuun ja ylivoimaiseen Euroopan mestaruuteen keuli espanjalainen paalupaikkamies Jordi Torres.

Tuuli jäi voittajasta 35,239 sekuntia. Lahti tuli maaliin 3,169 sekuntia Tuulen takana.

Tuuli oli samassa yhteydessä ajetussa alle 20-vuotiaiden sarjassa toinen ja Lahti kolmas. Jousitusongelmien kanssa koko viikonlopun painiskelleella imatralaisella oli mahdollisuudet korkeammallekin, mutta katteiden kolistelu ohitustilanteessa suisti Tuulin nurmikolle.

Maaliin Tuuli liputettiin kahdeksantena, mutta kun kaksi edellä ajanutta siis hylättiin, niin Tuuli kohensi sijoituksiaan kokonaiskisassa ja junioreissa.

– Kavereilla oli laittomat pyörät, tarkensi Tuuli tiedotteessaan ja muisteli kisan ratkaisupaikkaa.

– Kaveri kolautti suoraan kylkeen yhden 180-asteisen mutkan ulostulossa. Ajauduin nurmikolle ja siinä livahti pari kuskia ohi. Samalla katosi rytmi, enkä heitä pystynyt enää kuittaamaan.

Tuulilla oli aika-ajossa vaikeuksia löytää pyöränsä jousitukseen oikeita asetuksia, eikä hän kyennyt pomppivan etupään hidastamana kuin vasta 16. lähtöruutuun. Tuulin pyörän alustasäädöt saatiin kuitenkin kuriin kisapäiväksi ja nuorukainen oli oma itsensä vasta sunnuntaiaamun warm upissa, jossa hän kellotti viidenneksi nopeimman kierrosajan.

Nässi 25:s

Albaceten EM-finaalin neljäs suomalaiskuljettaja Felix Nässi sijoittui 125GP/Moto3-luokassa 25:nneksi. Nässi lähti kilpailuun ruudusta 35.

Pienimmän luokan mestaruuden vei italialainen Matteo Ferrari vain kolmen tuhannesosan turvin espanjalaiseen Juanfran Guevaraan.

Nässin eroksi voittajaan kirjattiin lukemat 1.28,668.

Superstock 1000-luokan vanhan mantereen mestaruuden nappasi nimiinsä espanjalainen Carmelo Morales ennen maanmiehiään Ivan Silvaa ja Xavier Foresia.