Tuuli ajoi hienosti viidenneksi Nürburgringin EM-osakilpailussa

Yamahalla kilpaileva Tuuli muodosti Nürburgringin 5,1 kilometrin mittaisella radalla muista erottuneen kärkiviisikon, jossa hänen lisäkseen ajoivat italialaiset Franco Morbidelli, Alessandro Nocco ja Christian Gamarino, sekä varsinkin alkukaudella kovaa tulosta tehnyt belgialainen Gauthier Duwelz.

Morbidelli johti italialaiset komeaan kolmoisvoittoon, mutta Tuuli ei jäänyt kärjestä kymmenen kierroksen kisassa kuin 2,265 sekuntia. Podiumille jäi matkaa puoli sekuntia vähemmän.

– Hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan, vaikka minulla olisi ollut mahdollisuudet vieläkin parempaan sijoitukseen. Ajoin alussa kolmantena, mutta sitten pari kaveria meni ohi.  Sen jälkeen neljäs sija vaihtui muutamaan otteeseen Duwelzin kanssa. Kärkikolmikko pääsi siinä vaiheessa vähän irti, kun koko ajan ohituksia kärkkynyt Duwelz ei malttanut ajaa takanani, harmitteli Tuuli.

Tuuli on yltänyt tällä kaudella parhaimmillaan neljänneksi.

– Se oli sadekelin kisa Monzassa. Kyllä tämä oli ehdottomasti paras kuivan kelin kisani tähän mennnessä tällä kaudella. Kovaa mentiin koko ajan aiemman rataennätyksen alle, korosti Tuuli.

EM-debyyttinsä villin kortin turvin tehnyt Joel Vinnikainen täydensi suomalaispanosta sijoittumalla Yamahan selässä 24:nneksi. Eroa voittajaan kertyi 57,452 sekuntia.

– Kisa oli minulle ensimmäinen kerta isolla radalla ja kokemuksena yksi hauskimmista, sillä radalla oli paljon korkeuseroja ja nopeita mutkia, joita Suomessa ei käytännössä ole. Kierrosaika parani sitä mukaa, kun sain lisää kierroksia alle, mutta paljon jäi vielä opeteltavaa, Vinnikainen tuumi.

– Vielä kun kisavauhtia olisi saanut vähän nostettua, olisin päässyt ajamaan isomman ryhmän kanssa. Siellä olisi varmasti ollut tosi tiukkaa vääntöä.

Eemeli Lahti joutui harmikseen keskeyttämään heti alussa Triumphin teknisen vian vuoksi.

EM-sarjasta on ajamatta kaksi osakilpailua, jotka molemmat ajoittuvat lokakuuhun. Ranskan Magny Coursissa kilpaillaan 5. lokakuuta ja kausi kietaistaan pakettiin kahta viikkoa myöhemmin Espanjan Jerezissä.

Kawasakia kuskaava Morbidelli johtaa sarjaa pistein 114. Hänellä on kuuden pisteen etu vastaavalla pyörällä matkaa taittavaan maanmieheensä Gamarinoon. Sveitsiläinen Honda-kuljettaja Bastien Chesaux on kolmantena 100 pisteellä.

Tuuli on ehtinyt koota plakkariinsa 34 pistettä. Ne riittävät sarjassa 13. sijaan.


Nürburgring, Saksa.
Superstock 600-luokan 7/9 EM-osakilpailu:

1. Franco Morbidelli Italia, San Carlo Team Italia, Kawasaki ZX-6R 20.28,132
2. Alessandro Nocco Italia, San Carlo Team Italia, Kawasaki ZX-6R 20.28,310
3. Christian Gamarino Italia, Team Goeleven, Kawasaki ZX-6R 20.28,653
4. Gauthier Duwelz Belgia, MTM-MVR Racing Team, Yamaha YZF R6 20.29,584
5. Niki Tuuli Suomi, Niki Tuuli Racing, Yamaha YZF R6 20.30,397
6. Kyle Smith Iso-Britannia, Agro-On Racedays Honda, Honda CBR600RR 20.33,404
…24. Joel Vinnikainen Suomi, Niki Tuuli Racing, Yamaha YZF R6 21.25,584
Eemeli Lahti Suomi, Motomarket Racing, Triumph Daytona 675 – keskeytys.

Pistetilanne:
1. Morbidelli 114
2. Gamarino 108
3. Bastien Chesaux Sveitsi, Honda 100
4. Duwelz 97
5. Nocco 95
6. Tony Covena Hollanti, Kawasaki 80
…13. Tuuli 34

Viimeiset osakilpailut: 5.10. Magny-Cours, Ranska ja 19.10. Jerez, Espanja.

Uusin numero