Tuulen tavoitteena EM-kulta kaudella 2015

Kausi 2014 tarkoitti ratamoottoripyöräilijä Niki Tuulen osalta lopullista murtautumista Euroopan nopeimpien juniorikuljettajien joukkoon. Kovatasoisessa ja äärimmäisen tasaisessa Superstock 600 –luokan Euroopan mestaruussarjassa Tuuli oli kauden kaikissa kilpailuissa mukana taistelemassa palkintopallisijoituksista ja kauden kruunasi voitto Assenin osakilpailusta.

Ennen siirtymistään Superstock 600–luokkaan Tuuli on muun muassa ehtinyt kuitata mestaruuden Saksassa ajettavasta Yamaha Dunlop Cupista. Nousujohteisen uran seuraavana etappina häämöttää Euroopan mestaruuden saalistaminen kaudella 2015 Superstock 600-luokasta. Lisäksi suunnitteilla on vähintään yksi villinkortin kilpailu Supersportien MM-sarjassa.

– Rakennan kauden 2015 projektia tähtäimessäni Euroopan mestaruus. Vähempää on turha lähteä hakemaan, sillä kausi 2014 osoitti vauhtini riittävän sarjan kärkikamppailuun. Lisäksi vyöllä on yksi vuosi enemmän kokemusta sarjan radoista. Kilpailu eurooppalaisilla radoilla keskieurooppalaisten kuljettajien kotiradoilla on osoittanut ratojen tuntemuksen tärkeyden.

Jatkosta neuvotellaan
tutun tiimin kanssa

Tuulen ensisijaisena tavoitteena on jatkaa kaudella 2015 Vesa Kallion vetämän Kallio Racingin kuljettajana. Hyvin sujuneen kauden jälkeen sopimusehdotuksia tuli myös muualta Euroopasta, mutta hyvät kokemukset yhteistyöstä Kallio Racingin kanssa kallistavat vaakakupin voimakkaasti suomalaistiimin suuntaan.

– Kallio Racing on erittäin ammattitaitoinen ja osaava tiimi. Näen sen ehdottomasti parhaana paikkana kehittyä urallani enkä näin ollen edes harkinnut muita vaihtoehtoja. Tosin Kallio Racingin kanssakaan emme ole vielä sopimusta allekirjoittaneet, mutta molemminpuolinen tahtotila sopimuksen syntymiseen on olemassa, toteaa sponsorikuvioita ensi kaudeksi kartoittava Tuuli.

Kuntoharjoittelua ja
sponsorisuhteiden luontia

Ratamoottoripyöräilijän talvikausi kulkee pitkälti kuntoharjoittelun ja sponsorisuhteiden hoidon merkeissä. Viime talvien leudot säät ovat rokottaneet suomalaiskuskien keskuudessa suositun jäärataharjoittelun mahdollisuuksia.

– Jääradalle ei vielä Imatran seudulla pääse, enkä ole muuallakaan ajamassa käynyt. Kuntoa pidän yllä pyörälenkeillä ja kuntosalilla. Lisäksi kartoitamme ja kehittelemme talven aikana uusia yhteistyömahdollisuuksia yritysten kanssa, summaa yhteen päättäväisyyttä uhkuva Tuuli.

Uusin numero