Tuttu laulu junnujen MX-liigassa: Rainio terästä Raahessa

Voitot matkasivat MX65-luokassa Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainiolle, MXC/C-luokassa Vantaan Moottorikerhon Niko Hirvoselle ja MXC/B-luokassa Kangasalan Moottorikerhon Kasper Kangasniemelle.

Oulun Moottorikerho ry (OMK) järjesti edellisen kerran kansallisen motocrosskilpailun vuonna 2012 ja tänä viikonloppuna se toimii isäntänä ”lainaradalla” Steelcross ry:n kotimaisemissa ja avustamana Raahen Humastinvaarassa.

Raahessa on kilpailtu kansallisella tasolla puolestaan viimeksi vuonna 2011, silloin Suomen mestaruussarjan merkeissä.

24MX MX-liigan 7-15-vuotiaiden kuudes osakilpailu ajettiin rankkojen sateiden jälkeen erinomaisissa olosuhteissa pehmeällä hiekkaradalla.

Rainio jälleen ykkönen

65-kuutioisten MX65-luokassa jatkui tuttu laulu, kun Sampo Rainio oli nopein aika-ajossa, vei kummatkin kilpaerän lähdöt nimiinsä, voitti kummatkin erät ja kellotti erien nopeimmat kierrosajat.

– Starttini onnistuivat ja oli kakkoserässä varmaan kauden paras. Sen jälkeen oli helppo ajaa varmasti kärjessä. Teimme myös oikean valinnan takarenkaan suhteen, kun käytimme tällä tosi pehmeällä radalla ”kauharengasta”. Kierroksella ohitettavien kanssa piti olla välillä tarkkana, koska nimenomaan pehmeä rata sai helposti kiemurtelemaan, Rainio kuvaili.

MX65-luokassa toiseksi ajoi niin ikään jo varsin tuttuun tapaan Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Miro Varjonen. Kolmas oli Lohjan Seudun MK:n Kasimir Hindersson.

Karkkilan MK:n Kaapo Kalatiellä oli vaikea päivä, kun hän oli vasta yhdeksäs. Toisen erän kolmospaikka oli kuitenkin normaalia Kalatietä, joka jatkaa sarjassa Rainion ja Varjosen jälkeen kolmantena.

Hirvonen ja Harju
vaihtoivat paikkoja

MXC/C-luokassa kärkiparin järjestys vaihtui viime lauantaisesta Rovaniemen-osakilpailusta, kun Niko Hirvonen nousi nyt voittoon jättäen Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Jere Harjun toiseksi.

– Ensimmäinen lähtöni oli huono ja ajoni surkeaa, joten olin maalissa kolmas. Toisen erän starttinikaan ei ollut paras mahdollinen, mutta nousin jo alussa kolmanneksi, minkä jälkeen ajoimme tiukkaa kisaa Jere Harjun ja Tami Suurosen kanssa. Rata oli avauserää kuluneempi, mikä sopi minulle. Nousin ehkä sen ansiosta voittoon, Hirvonen pohti.

Harju otti yhteistuloksissa kakkospaikan ennen avauserän voittanutta ja toisessa erässä kärkipäästä kaatunutta Hyvinkään MK:n Tobias Koukkua.

Kangasniemi
palasi voittajaksi

Kasper Kangasniemi ei ollut mukana viikko sitten Rovaniemen-osakilpailussa eikä hän pystynyt sitä ennen ajamaan Iisalmen-osakilpailun eriä sairastelun takia.

Raahessa Kangasalan Moottorikerhon juniori otti kuitenkin kaksi ykkössijaa MXC/B-luokassa ja haastoi samassa lähdössä ajaneen, MX-liigan ulkopuolisen MXC/A-luokan kärjen. Kangasniemi oli kahden luokan yhteistuloksissa erien toinen ja neljäs.

– Päiväni oli hyvä. Onnistuin starteissa ja ajoni kulki, ehdin myös johtaa lyhyen hetken kakkoserää. Rata oli kulunut toiseen erään aika pattiseksi, joten piti etsiä hyviä ajolinjoja. Erä oli selvästi ensimmäistä raskaampi, Kangasniemi kertoi.

MXC/B-luokassa toiseksi ajoi Suonenjoen MK:n Aapo Lukkarinen, joka nousi jo lähelle sarjan ykköspaikkaa. Kolmas oli Ylivieskan MK:n Kasperi Hämäläinen.

Sarjan kärkipaikkansa niukasti säilyttänyt Sipoon MK:n Viktor Juselius oli seitsemäs. Juselius keräsi tasapisteet sarjassa toisena Raaheen saapuneen ja tuloksissa kuudennen tilan ottaneen Mäntsälän MK:n Kristian Aatsingin kanssa.

MX-liigan ulkopuolisin MXC/A-luokan voitti Kevin Ragnell, jonka perässä seuraavat sijat menivät Nummelan MK:n Benjamin Korholalle ja Siilinjärven Vesan Leevi Liimataiselle.

– Ensimmäinen erä oli sinänsä helpompi, koska toinen starttini oli huono. Otin kuitenkin kummassakin erässä ykköspaikan itselleni ja nautin ajamisesta. En ottanut isoja riskejä, vaan sain varmistettua voitot, MXC/A-luokan Suomen mestaruussarjaa johtava Ragnell kertasi harjoituskilpailuaan.

Sunnuntaina jatketaan

Kilpaileminen jatkuu Raahessa sunnuntaina, kun MX-liigan kuudes osakilpailu ajetaan niin sanottujen isojen pyörien osalta luokissa naiset (MXD), aikuisharrastajat (MXB) ja 125-kuutioiset (MX125).

Lisäluokkana mukana on veteraanit, jossa nähdään muun muassa 35-vuotiaiden Suomen Cupia johtava Karkkilan MK:n Niko Kalatie sekä Cupissa toisena oleva isäntäseuran Markus Jaakola.

MX65:
1. Sampo Rainio 50 pistettä
2. Miro Varjonen 44
3. Kasimir Hindersson 38
4. Hermanni Koskinen 31
5. Taavetti Vähäkoski 28

MXC/C:
1. Niko Hirvonen 45
2. Jere Harju 44
3. Tobias Koukku 40
4. Lauri Kalpio 36
5. Nuutti Hakoluoto 33

MXC/B:
1. Kasper Kangasniemi 50
2. Aapo Lukkarinen 42
3. Kasperi Hämäläinen 34
4. Ville Nikkanen 34
5. Aapo Hakkarainen 31

MXC/A:
1. Kevin Ragnell 50
2. Benjamin Korhola 44
3. Leevi Liimatainen 38

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1167111
 

Uusin numero