Tutkimus: nämä moottoripyörämerkit tekevät sinut onnelliseksi

Consumer Reports on ottanut uuden näkökulman tutkimukseensa, jolloin puntariin pistetään luotettavuus ja asiakastyytyväisyys.

Tulokset vahvistavat, että japanilaismerkeillä on hyvä maine luotettavuuden osalta, mutta myös sen, että luotettavuus ja asiakastyytyväisyys eivät silti kulje aina käsi kädessä.

Yamahaa pidetään luotettavimpana merkkinä ja seuraavina tulevat Suzuki, Honda sekä Kawasaki.

Victory ja Harley-Davidson sijoittuvat puolivälin tietämille, kun taas Triumph, Ducati ja BMW tulevat listan viimeisinä. Tähän johtopäätökseen tutkimuksessa päädyttiin 12300, vuosina 2008-2014 valmistetun moottoripyörän perusteella.

Asiakastyytyväisyyden osalta tilanne on kuitenkin toinen.

Täydet 80 prosenttia Victoryn omistajista kertoo, että he he ostaisivat saman pyörän ehdottomasti uudelleen.

Harleyn kuljettajien tyytyväisyysprosentti nousee puolestaan 72:een. Honda tuli tässä tutkimuksessa kahden prosentin takamatkalla. Kaikki muut merkit jäivät alle 70 prosentin.

Consumer Reports päätyi samalla siihen johtopääkseen, että mukavuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä moottoripyöräilijöille, mikä takasi Victorylle miltei täyden potin ja ykkössijan.

Ducati, Kawasaki, Suzuki ja Triumh saivat tällä osa-alueella heikoimmat arvosanat.

Tutkimuksen muut kategoriat, kuten kiihtyvyys, ajamisen ilo ja muotoilu tuotti eri merkkien välillä varsin tasaisen tuloksen.
 

Uusin numero