Tuplakultaa? – Ajolle on tarjolla kauden toiset maailmanmestaruusjuhlat

Ensi vuonna MotoGP-luokkaan siirtyvän Zarcon tilanne on pisteiden valossa kohdallaan, kun kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua. Zarco johtaa sarjaa 22 pisteellä. Sepang ja marraskuun 13. päivään ajoittuva Valencia mukaan luettuna jaossa on enää 50 pisteen potti.

Zarcon niskaan kiivaimmin hengittää vuonna 2005 Mika Kalliolta piikkiluokan maailmanmestaruuden riistänyt Thomas Lüthi, johon nähden suomalaistallin kuljettajalla on 22 pisteen etu. Alex Rins on kolmantena 25 pistettä, eli yhden osakilpailuvoiton saldon verran Zarcon takana.

Suomalaistalli juhlii saletisti mestaruutta sunnuntaina Sepangissa, jos Zarco uusii viime vuoden voittonsa. Matemaattisia vaihtoehtoja tittelin varmistumisen osalta on toki lukuisia muitakin.

Lüthi on tulikuuma ja
Zarco hieman haaleampi

Niillä on kuitenkin turhaa lähteä jossittelemaan.

Kylmä tosiasia on se, että Lüthi on tällä hetkellä ehdottomasti Moto2-luokan kuumin kuljettaja ja Zarco hieman haaleampi. Kaatoherkkä Rins on kipeällä olkapäällään toisaalta täysi kysymysmerkki.

Uutta pintaa saaneesta Sepangista kypärätemppua hakeva, myös ensi kaudella motokakkosissa jatkava Lüthi on voittanut viikon välein kaksi edellistä osakilpailua Japanissa ja Australiassa. Lisäksi Lüthi on kerännyt viidestä viimeisestä GP:stä plakkariinsa 98 pistettä, eli 56 Zarcoa enemmän.

Mikäli viime vuoden Malesian GP antaisi jotain osviittaa tulevan viikonvaihteen voimasuhteille Sepangissa, niin mielenkiintoista, todella mielenkiintoista on luvassa.

Lüthi saavutti viime kaudella paalupaikan Malesian GP:ssä, Zarco oli aika-ajossa toinen ja Rins kolmas. Kisassa Zarco tuuletti silloin jo mestaruuden varmistaneena voittoa 0,598 sekunnin erolla kakkoseksi ajaneeseen Lüthiin. Rinsin kohtaloksi koitui tuolloin keskeytys.

– Minulla on hyviä muistoja Malesiasta ja minulla on nyt ensimmäinen mahdollisuus saavuttaa tämän kauden mestaruus. Se on jotain, joka motivoi minua todella paljon, Zarco kiteyttää kupletin juonen.

Moto2-luokan 19 kierroksen mittainen kisa käynnistyy sunnuntaina klo 7.20 Suomen aikaa.

Aki Ajo on ollut nostattamassa
Malesian MotoGP-kuumetta

Sepangissa kilpaillaan taas MotoGP:lle tyypilliseen tapaan täysien katsomoiden edessä ja näin ollaan jatkamassa myös seuraavat vuodet.

Malesiassa on tehty tällä viikolla maan urheiluministeriä myöten linjanveto siitä, että sikäläisiä tuntuvasti enemmän kiinnostavaan MotoGP:hen panostetaan yhä lisää, jolloin F-ykkösten taru saattaa tulla tiensä päähän Sepangissa.

Aki Ajo on tehnyt jo vuosia kiinteää yhteistyötä malesialaiskuljettajien ja ratayhtiö Sepang International Circuit (SIC) nokkamiesten kanssa. Ajolla on merkittävä rooli siinä, että MotoGP on noussut näin suosittuun asemaan Malesiassa.

* Ajo Motorsportin Johann Zarco saavuttaa ensi sunnuntaina Malesian GP:ssä Moto2-luokan maailmanmestaruuden, jos:
– Zarco voittaa kisan.
– Zarco on 2. tai 3:s ja edellä Lüthia sekä Rinsia.
– Zarco on 4:s, Lüthi korkeintaan 6:s ja Rins ei yllä podiumille.
– Zarco päätyy sijoille 5-13, Lüthi jää ainakin kolmen sijan verran taakse ja Rins ei yllä suomalaistallin kuljettajan edelle.

 

Uusin numero