Tuplajättipottia takova Remes haluaa enduron ykköskilven haltuunsa Heinolassa

Viime vuonna uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden tyylipuhtaasti tykittänyt Remes, 30, on ollut meneillään olevalla kaudella tutun TM:n puikoissa aiempaakin ylivoimaisempi.

Voittamaton Remes on runtannut E1-luokan täydet pisteet niin Marokosta, Portugalista kuin viimeksi Kreikastakin. Lisäksi hän tuuletti Kreikan kurarallin molempina ajopäivinä myös yleiskilpailun, eli niin sanotun GP-luokan voittoa.

Jos ja kun MM-tuplajättipotti kilahti plakkariin Kreikassa, niin miksei siis myös omien edessä Suomessa. Nälkä kasvaa syödessä.

– Sitä lähdetään hakemaan omaan parhaaseen suoritukseen pyrkien, linjaa Remes tyylilleen uskollisesti.

Remes johtaa omaa luokkaansa kuuden kisapäivän jälkeen 24 pisteellä KTM:llä kilpailevaan Nathan Watsoniin. Britti Watsonia voidaan pitää käytännössä Remeksen ainoana uhkaajana. Watsonin maanmiehen, Yamahan Jamie McCanneyn mahdollisuudet murenivat kolmeen murtuneeseen jalkapöydän luuhun Kreikan kisan alla.

GP-kategoriassa suomalainen on kakkosena enää neljä pistettä E2-luokan aussikärjen ja Shercolla etenevän Matthew Phillipsin takana. GP-luokan kolmosena häärii kauden koviin komeettoihin lukeutuva, Betalla E3-luokkaa johtava britti Steve Hollcombe.

”Ajetaan nyt kausi
ensin loppuun…”

Luokkakohtainen maailmanmestaruus on jo sinänsä upea juttu, mutta yleismestaruus vielä piirun verran kovempi saavutus – vai?

– En ole sellaista sen suuremmin ajatellut. Ajetaan nyt kausi ensin loppuun, Remes toppuuttelee sarjan puolimatkan krouviin kurvailtaessa.

Endurolegenda Juha Salminen arvioi jo kauden alla, että Remeksellä on enemmän kuin täydet saumat uusia E1-luokan titteli ja napata sen lisäksi vyölleen myös yleismestaruus.

Lajinsa 13 kertainen maailmanmestari Salminen oli yksi niistä, jotka eivät voineet muuta kuin ihailla lopulliseen kukkaansa endurossa puhjenneen Remeksen upeaa etenemistä jo viime kauden lopulla.

– Löysin hyvän tatsin viime kauden lopulla ja olen jatkanut siitä tällä kaudella. Ihan hyvin tämä kausi on lähtenyt liikkeelle ilman sen kummempia odotuksia, Remes tarjoaa poliitikon vastauksen uteluille ylivoimaisuudestaan.

”Seistola ajaa
varmasti kovaa”

Kotiyleisön kannustuksesta Heinolassa täysin rinnoin nauttiva Remes ei näe toisaalta kisareitin merkitsevän sen ihmeempää kotikenttäetua.

– Ei sellaista ole enää nykypäivän endurossa. Ja jos sade on tullakseen, niin olosuhteet ovat samat kaikille. Ei muuta kuin omaa ajoa, suursuosikki alleviivaa haastajien puoleen sen suuremmin silmäilemättä.

Oman ja kenties kirpeänkin lisämausteen Heinolaan tuo E1-luokassa keikkaluonteisen MM-paluunsa Yamahalla tekevä Matti Seistola. Remes ja Seistola kävivät vielä pari vuotta sitten monta tulista taistelua pikkuluokan MM-kekkereissä.

Seistola hymähtää ”mustan hevosen” roolilleen Heinolassa, mutta ainakin Remes uskoo, että tulevan rakennusmestarin rahkeista löytyy eväät varsin ruudikkaaseenkin menoon.

– Masa tulee ajamaan varmasti kovaa. Eiköhän se vauhti sieltä löydy, vinkkaa Remes.

Heinolan MM-enduro käynnistyy perjantaina vetäistävällä supertestillä. Varsinaiset kisapäivät ovat tuttuun tapaan lauantai ja sunnuntai.