Tuotetestissä Garmin Zumo 396 – avain teille tuntemattomille

Garminin Zumo 396 on varsin helppo käsitellä, mutta asentamiseen kannattaa varata aikaa. Ainakin adventure-pyörään piti suunnitella sellainen ratkaisu, että kaikki toimii ajon aikana ja siksi kiinnittäminen ei onnistunut käden käänteessä.

4,3-tuumaista TFT-näyttöä voi käsitellä käsineillä tai ilman, ja se kestää sadetta ja likaa, mikä on hyvä asia. Navigaattorin saa helposti taskuun, jonka jälkeen pitää vain muistaa laittaa koskettimen päälle kumisuoja, jottei vesi pääse siihen kiinni.

Zumon heikkoa kontrastia kovassa auringon valossa on haukuttu, mutta itse en tätä huomannut. Navigaattori toimi hyvin kirkkaallakin ilmalla, mutta ehkä tässä oli kyseessä myös paikka, johon se asetettiin.

Seikkaululuontoisessa ajamisessa navigaattorin reittitoiminnot olivat todella mieleisiä. Kun sulkee pois suuret tiet, niin löytää todella erikoisia reittejä ihan kotikulmilta. Normaalisti kahden tunnnin matka muuttuu helposti kuudeksi tunniksi ja Zumo vie kuljettajan todella omituisiin paikkoihin. Toimintoja voi säätää oman maun mukaan eli kuinka paljon haluaa poiketa pääteiltä.

 Hintaan sisältyvät Wi-Fi, Bluetooth ja esiasennetut elinikäiset kartat sekä pääsy reaaliaikaisiin liikenne- ja sääpalveluihin Smartphone Link -sovelluksella. Navigaattorin muoto on joustava, joten sijoittaminen sopivaan kohtaan pyörässä on sinänsä yksinkertaista. Ladattavat akut kestävät noin kolmen tunnin käytön, ennen kuin laite sammuu, joten sähköjen vetäminen on enemmän kuin suositeltavaa. Se tosin onnistuu hyvin helposti.

Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen tuoteeseen, joka on vienyt minut upeisiin suomalaisiin maisemiin.  

 

Uusin numero