Tuorein Kallio-huhu: MotoGP-luokan testipesti KTM:llä?

Kallion, 32, nykyinen qatarilaistiimi QMMF on ilmaissut halukkuutensa jatkaa suomalaisen kanssa kaudella 2016. Kallio on kuitenkin itse ehtinyt vihjata, että motokakkoset on taputeltu tämän kauden jälkeen.

Kallion tulevaisuuden osalta on luonnollisesti – jo pitempäänkin – ollut puhetta myös mahdollisesta siirtymisestä Superbiken MM-sarjaan. Kalliota viime kaudella MotoGP-luokkaan houkutellut Forward Racing vaihtanee ensi vuonna Superbiken puolelle MV Agustan kalustolla.

Tuorein ja mielenkiintoisin Kallioon liittyvä varikkohuhu tulee kuitenkin tässä: KTM pestaa hänet MotoGP-luokan projektiinsa testikuljettajaksi.

KTM tekee paluun MotoGP-luokkaan kaudella 2017 ja silloin on mahdollista, että Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport pyörittää itävaltalaisvalmistajan käytännön kuvioita ratamoottoripyöräilyn kirkkaimmalla huipulla.

KTM teki jo taannoin sopimuksen testikuljettajan töistä aktiiviuransa päättäneen saksalaiskuljettaja Alex Hofmannin, 35, kanssa. KTM:n kilpailutoimenjohtaja Pit Beirer on antanut ymmärtää, että lisäapu on tarpeen nopean ja nykyisen aktiivikuljettajan hahmossa.

Pesti istuisi kieltämättä hyvin yli 200 GP:n Kalliolle, jonka plakkarista löytyy MotoGP-luokan kokemusta ja myös yhteistä, sekä menestyksekästä historiaa KTM:n kanssa.

Kallio ajoi KTM:n palveluksessa 125-kuutioisten luokan MM-hopeaa kausina 2005 ja 2006. Lisäksi hän saavutti KTM:llä 250-kuutioisten MM-pronssin vuonna 2008 ennen siirtymistä kahdeksi kaudeksi MotoGP-luokkaan Ducatin Pramac-tiimin väreissä.

Vuosi sitten näihin aikoihin Aprilian kanssa MotoGP-luokan neuvotteluja käynyt Kallio totesi tuolloin, että häntä kiinnostavat ja motivoivat pitemmän tähtäimen kehitysprojektit.

Kallio on tehnyt tässä mielessä töitä tänä vuonna Michelinille, josta tulee ensi kaudella MotoGP-luokan rengastoimittaja. Micheliniltä on korostettu ja kiitelty teknisen johtajan Nicolas Goubertin suulla Kallion antaman tärkeän palautteen merkitystä.

KTM:n MotoGP-luokan pyörää ei ole vielä nähty radalla. Sen odotetaan kuitenkin tapahtuvan vielä tämän vuoden puolella.

On myös mahdollista, että KTM on jo ensi kauden lopulla mukana villin kortin voimin jossain MM-osakilpailussa. Silloin sitä ajaa testikuljettaja.

KTM:stä tulee MotoGP-luokassa kuudes valmistaja Yamahan, Hondan, Ducatin, Suzukin ja Aprilian rinnalle.

Ducati-pyörien osuus ensi kauden lähtöruudukossa kasvaa. Jorge Martinezin johtama Aspar-tiimi vahvisti lauantaina Australian GP:n yhteydessä jo tiedossa olleen uutisen siitä, että he vaihtavat Hondat kaudella 2016 Ducateihin.

Asparin kuljettajina ajavat Yonny Hernandez ja Eugene Laverty. Jälkimmäisen jatkosopimuksen julkistamisen myötä MotoGP-luokan ensi kauden paikat alkavat olla käytännössä täytetty.
 

Uusin numero