Tuore ukkomies Vehniäinen ja Penna jatkavat taistelua Botniaringillä

Kilpailun suurin mielenkiinto kiinnittyy edelleen Nordic Superbike-luokan kamppailuun Sami Penna vs. Kari Vehniäinen.

Vehniäinen avioitui viime viikonloppuna, joten hänellä on nyt edessä ensimmäinen kisa tuoreena "ukkomiehenä".

Vehniäisellä on Jurvaan tultaessa 17 pisteen etu puolellaan Pennaan.

Pirilä maustaa Pennan
ja Vehniäisen vääntöä

Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn näyteikkuna, Nordic Superbike-luokka on ainakin paperilla viikonlopun näyttävintä antia.

Mestaruudesta tasaväkisesti kamppailevat Penna ja Vehniäinen jatkavat siitä, mihin edellisessä, Pärnun Auto24ringillä Virossa ajetussa kisassa jäätiin.

Kaksikon välillä on syytä odottaa tiukka kilpailu, johon oman mausteensa tuonee kevään kilpailuissa kärkikaksikolle hyvää vastusta antanut Tapio Pirilä.

Nordic Superstock 600-luokassa sarjakärkeä hallinnoiva Aki Valkila päässee Botniaringillä edellistä kilpailua helpommalla, sillä Pärnussa tapahtumia hallinnut Mika Koivuniemi ei Jurvassa aja.

Siitä huolimatta Valkilalla ei ole varaa himmailla, sillä Pärnun pitkässä kilpailussa kaatunut Ville Kandelin mielii takaisin sarjajohtajan pallille.

Ilahduttavaa viikonlopun kilpailua ajatellen on Moto3-luokan ja MiniGP-luokan kasvussa oleva kilpailijamäärä.

Varsinkin MiniGP-junnut, joita starttiruudukkoon tunkee toista kymmentä kahvankääntäjää, tarjonnevat tiukan kilpailun.

Motokolmosissa Felix Nässi jatkanee voittoputkeaan, mutta on mielenkiintoista nähdä, minkälaisen vastuksen junnuikäiset Peetu Paavilainen ja Vili Virtanen tarjoavat alitehoisilla Moriwakeillaan.

HelRC:n operoima tapahtuma noudattelee alkukauden linjoja ja kaikki SM-luokat ajavat kilpaa sekä lauantaina, että sunnuntaina.

Lauantain kisakattaus käsittää yhdistetyn MiniGP/Honda CBR-Cupin viisikierroksisen kilpailun, Classic-luokkien kahdeksan kierroksiset startit, YCC, eli jokamiesluokan 12 kierroksisen kilpailun ja SM-luokkinen 7-kierroksiset sprintit.

Sunnuntaina ajetaan SM-luokkien pitkät, 10-12 kierroksiset kilpailut Botniaringin pitkällä radalla. Viikonlopun kilpailu toistaa alkukautta myös siinä suhteessa, että Nordic Superbike B- ja Superstock 600 B-luokkien Suomen Cup-kilpailut ajetaan yhdessä SM-luokkien kanssa.

 

Uusin numero