Tulossa: Sony-Honda

Sony ja Honda ovat kumpikin sijoittaneet 74,5 miljoonaa dollaria uuteen Sony Honda Mobility Inc. -yhteisyritykseen, jonka ensimmäinen malli saapuu markkinoille 2025.

Kuvan Honda RCE nähtiin esillä Tokion autonäyttelyssä jo vuonna 2011. Kyseessä oli hyvin valmiinoloinen ja urheilullinen sähkömoottoripyörä. Siihen nähden onkin erikoista, että 11 vuotta myöhemmin Honda – kuten myös muut suuret moottoripyörävalmistajat – tuottavat vielä pääasiassa pelkästään polttomoottorikäyttöisiä ajoneuvoja. Nyt Honda on ottamassa uuden merkittävän askeleen, kun se yhteistyössä Sonyn kanssa on tuomassa markkinoille useita sähkökäyttöisiä ajoneuvoja, sekä kahdella että neljällä pyörällä (tai miksei myös kolmella tai yhdellä pyörällä).

Työnjako Hondan ja Sonyn kohdalla on, että Honda valmistaa itse ajoneuvot ja Sonyn käsialaa tulevat olemaan mm. latausjärjestelmät (esim. Tesla-tyyppisesti) ja akunvaihtojärjestelmät ja mahdolliset muut palvelut kuten. esim. leasing. Ensimmäinen uuden yhteisyrityksen ajoneuvo on tarkoitus saada myyntiin vuonna 2025. VIelä ei ole tiedossa, onko ensimmäinen yhteisyrityksen markkinoille tuoma ajoneuvo kaksi- vai nelipyöräinen.

Puolitoista kuukautta sitten Honda esitteli sähköajoneuvojen tiekartan, jossa japanilaisvalmistaja lupasi tuoda markkinoille 10 sähkömoottoripyörää vuoteen 2025 mennessä ja kasvattaa sähköisten ajoneuvojen osuuden tuotannostaan 15 prosenttiin eli 3,5 miljoonaan kappaleeseen vuoteen 2030 mennessä. Uusi yhteisyritys vahvistaa selvästi tätä tavoitetta. 

Uusin numero