Tulipalossa tuhoutunut Top Mountain -moottoripyörämuseo nousee kuin Felix-kissa tuhkasta

Euroopan korkeimmalla sijaitseva moottoripyörämuseo tuhoutui tammikuisessa tulipalossa täysin. Nyt museo on päätetty rakentaa uudelleen entiseen loistoonsa.

Koko 230 museomoottoripyörän mittaamattoman arvokas kokoelma tuhoutui Top Mountain -museon tulipalossa tämän vuoden tammikuun 18. päivän aamuna. Myös itse museo paloi maantasalle. Arvokkaan kokoelman lisäksi museo ehti tulla tunnetuksi siitä, että Timmelsjochin huipulla 2175 metrin korkeudella sijaitessaan se on Euroopan korkeimmalla sijaitseva moottoripyörämuseo.

Museon perustajina ovat paikallisen hiihtohissiyhtiön johtaja Alban Scheiber sekä hänen veljensä Attila. Ratamoottoripyöräilyn 15-kertainen maailmanmestari Giacomo Agostini on toiminut museon kummisetänä, mikä on auttanut saamaan museoon normaalia näyttävämmän pyörävalikoiman. 

Nyt Scheiberit ovat ilmoittaneet, että museo tullaan rakentamaan uudelleen. Kun he julkaisivat suunnitelmansa mahdollisesta uudelleenrakentamisesta, niin moottoripyöräkeräilijöiltä ympäri maailman on tullut lupaukset noin 250 museopyörän antamisesta museon käyttöön. Se sinetöi Scheiberien päätöksen uudelleenrakentamisesta. Rakentamisaikataulua eikä uuden museon avaamisen aikataulua ole vielä julkistettu.

Top Mounntain -moottoripyörämuseo sijaitsee Itävallan ja Italian rajalla. Itävallan puoleista osuutta kutsutaan Timmelsjochiksi, ja Italian puolta Passo del Romboksi. Museo vihittiin käyttöön alunperin huhtikuussa 2016.

Ja kyllä, tiedämme ettei otsikossa käytetty sanonta ole aivan alkuperäinen, mutta tämä muunnos on meistä hauskempi ja saa aina suupielet hymyyn. Toivottavasti sinullakin. Katsotaan, moniko kommentoi sosiaalisessa mediassa ”väärää otsikkoa” lukematta uutista.

Linkki alkuperäiseen uutiseemme tulipalosta:

Uusin numero