Tulipalo aiheutti tuhoa Yamahan Tech 3-tiimin varikkoboxissa Austinissa – vahinkoa myös muille

– Sprinklerijärjestelmä oli aktivoitunut välittömästi, mutta ikävä kyllä kärsimme aika lailla vahinkoa. Eihän tämä ole tietenkään mikään ideaalitilanne valmistautua perjantaina käynnistyvään kauden toiseen MM-osakilpailuviikonvaihteeseen, totesi tiimipäällikkö Herve Poncharal.

Muun muassa tietokoneita ja servereitä vahingoittanut onnettomuus ei kuitenkaan näillä näkymin uhkaa Crutchlowin ja Smithin osallistumista Austinin GP:hen.

– Kiitos COTA:n henkilöstölle ja paikalliselle palokunnalle, että vahinkoja pystyttiin rajaamaan. Käynnistämme välittömästi tutkimukset sen osalta, miten tällainen onnettomuus pääsi tapahtumaan. Tämä ei saa tietenkään toistua, painotti Poncharal.

– Pyydän anteeksi myös Yamahan tehdastiimiltä, LCR Hondalta ja Cardion AB-tiimiltä, sillä sprinklerijärjestelmä aktivoitui myös heidän boxeissaan.

Poncharal myöntää, että pahemminkin olisi saattanut käydä.

– Yamaha ja koko MotoGP-yhteisö ovat jo ehtineet osoittaa meille fantastista tukea. Olen vakuuttunut siitä, että pystymme osallistumaan tähän kisaan, ellei nyt enää mitään uusia ongelmia ilmene.

Yamahan Meregalli:
”Tilanne näytti pahemmalta”

Hallitsevaa maailmanmestaria Jorge Lorenzoa ja välilennon peruuntumisen vuoksi Austiniin suunniteltua myöhemmin autokyydillä saapunutta Valentino Rossia ajattavan Yamahan tehdastiimin päällikkö Massimo Meregalli kertoi, että tilanne näytti hetken jo varsin pahalta.

– Ensivaikutelma oli surullinen, mutta onneksi tilanne ei ollut loppujen lopuksi niin paha kuin pelkäsimme.

– Meidän on purettava ja puhdistettavat pyörät, mutta selviämme onneksi sillä. Automaattinen sammutusjärjestelmä levitti vettä kaikkialle. Samoin sammutusjauhetta on kaikkialla, Meregalli kuvaili lohdutonta sotkua.

Minuutin hiljainen
hetki kisapäivänä

Ilmeet olivat sateesta harmaana torstaina muutenkin varsin vakavat pressitilaisuudessa, jossa Rossia tuurasi Yamaha Motor Racingin toimitusjohtaja Lin Jarvis.

Tuhoisassa räjähdyksessä kuolonuhreja vaatinut Westin lannoitetehdas sijaitsee vain noin 150 kilometrin etäisyydellä Austinista. Bostonin pommi-isku tapahtui puolestaan maanantaina.

– Vietämme näiden tapahtumien johdosta minuutin hiljaisen hetken kisapäivänä sunnuntaina, vahvisti Circuit of the Americas (COTA)-radan toimitusjohtaja Steve Sexton.

 

Uusin numero