Tulikuuman Lorenzon pahin vastustaja löytyy oman kypärän sisältä

Lorenzo on Jerezin jäljiltä kuninkuusluokan ehdottomasti kuumin kuljettaja.

Lorenzo dominoi Yamahallaan Espanjan GP-viikonvaihdetta Jerezissä ollen nopein samalla estradilla maanantaina ajetuissa testeissä 28-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.

Ikä, kokemus ja myös monet vastoinkäymiset ovat jalostaneet Lorenzoa kypsyyden lisäksi nöyryydellä ja karistaneet liiallista uhoa. Mies osaa nykyään myös toppuutella puheitaan tilanteen sitä vaatiessa. Näin ei ole aina ollut.

– On totta, että tunnen itseni nyt vahvaksi fyysisesti ja henkisesti. Olen löytänyt sen saman fiiliksen pyörän kanssa kuin aiemmin. Mutta katsotaan nyt rauhassa vielä vähintään kaksi seuraavaa kisaa, että voin olla lopullisen varma tuntemuksistani, Lorenzo vinkkaa Le Mansin ja Mugellon suuntaan.

Marquez ja Rossi ovat
ensisijaisia peitottavia

Lorenzon Yamaha-tiimikaveri Valentino Rossi johtaa sarjaa neljän osakilpailun jälkeen pistein 82. Ducatin Andrea Doviziosolla on koossa 67, Lorenzolla 62 ja Hondan Marc Marquezilla 56 pistettä.

– Yamaha toimii hienosti, kun sen sijaan Hondalla tuntuu olevan enemmän vaikeuksia. Näen Hondan rauhattomana pyöränä, mutta Austinissa voittanut Marquezhan on nopea aina ja kaikesta huolimatta. Valentino ja minä olemme kuitenkin voittaneet kolme kisaa ja tuo tulos puhuu taatusti puolestaan. Eivät nuo voitot olisi olleet mahdollisia, jos M1-pyörä ei olisi näin nopea, myhäilee Lorenzo.

Lorenzo on korostanut aina, että hän pitää itseään pahimpana vastustajanaan. Tämä kausi ei tuo tuohon poikkeusta.

– Toistan: fiilis on hyvä, mutta minun on pystyttyvä hyökkäämään kaikilla radoilla. Ajoin hyvin kauden kolme ensimmäistä kisaa, mutta en ollut niissä koko ajan riittävän nopea. Minun on löydettävä tasaisuus ja kaivettava esiin vastaava vauhti, joka minulla oli kauden 2013 alussa ja 2014 lopussa.

Trio Marquez-Rossi-Lorenzo kantaa edelleen harteillaan mestarisuosikin viittaa siitäkin huolimatta, että Ducatin Andrea Dovizioso ja Andrea Iannone ovat valmiita hämmentämään kärkeä kisasta toiseen.

– Marquez ja Rossi ovat maailman kaksi mahtavinta kuljettajaa. Heidät minun pitää ensisijaisesti peitota, linjaa Lorenzo.
 

Uusin numero