Tuhat Facebook-tykkäystä vei musiikkivideo-ohjaajan mukaan Päijänteen ympäriajoon

14-vuotiasta Weckmania ei kuitenkaan kisassa nähdä, sillä endurokilpailujen 16-vuoden ikäraja estää osallistumisen ja Päijänettä lähteekin kiertämään lähinnä musiikkivideoiden ohjaajana tunnettu Manninen Bros Hondan tiimipäällikkö, 39-vuotias Kusti Manninen.

– Koko idea kilpailuun lähtemisestä sai alkunsa tiimimme Facebook-sivuilla järjestetystä vedosta, jossa luvattiin lähettää minut “Päitsille” jos tuhat tykkäisi ideasta. No se luku tuli täyteen nopeasti, joten tässä sitä ollaan. Taustajoukot ilmoittivat heti kättelyssä, että mihinkään harrasteluokkaan tai pariajoon ei ole asiaa, vaan nimi laitetaan ensikertalaiselle kovimpaan mahdolliseen luokkaan eli C-luokkaan. En ole ikinä ennen ajanut endurokilpailussa ja moottoripyöräkortinkin ajoin vasta viime syksynä, joten opittavaa riittää. Olen viimeisen kuukauden treenannut ahkerasti ja kysellyt kaikilta mahdollisilta tahoilta neuvoja ja vinkkejä kisaan. Hiukan on tässä treenatessa tullut sekä henkisiä, että fyysisiä kolhuja, mutta varmaa on että kaikkeni tulen antamaan ja tarjoamaan ikimuistoisia hetkiä sekä itselleni, huoltojoukoilleni että yleisölle ensi viikonloppuna. Onneksi motocross kokemusta minulla on yli 25-vuotta, joten offroad-pyörällä ajaminen on sentään suunnilleen tuttua puuhaa, naureskelee Manninen.

Myös Radio Novan aamusta ja Ylen kanavilta tutun Tuomas Rajalan oli tarkoituksena lähteä tiimin väreissä mukaan Päijänteen ympäriajoon, mutta hän kaatui viikonloppuna ajoharjoituksissa ja mursi kylkiluunsa, joten kilpailu jää väliin.

– Harmittaa niin vietävästi. Muutamaan otteeseen on usko meinannut loppua tämän projektin aikana, mutta viime viikonloppuna vihdoin ajo alkoi tuntua jo paremmalta. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen kun harjoitukset päättyivät kaatumisen kautta sairaalaan. Onneksi ei kuitenkaan mitään tämän vakavampaa sattunut, mutta sen verran tuo on kipeä, että ajaminen ei ole millään mahdollista. Täytyy nyt lähteä vaan mukaan kannustusjoukkoihin ja hakemaan samalla oppia ensi vuotta varten, jos pääsisin silloin itsekin ajohommiin, kertoo pettynyt Rajala.

Vuodesta 1927 järjestetty “Päitsi” on suomalaisen enduron legendaarisin kilpailu, jossa kahden päivän aikana kuljettajat ajavat yhteensä 770 kilometriä, joista maastoerikoiskokeita on 165 km. Kusti Manninen kilpailee numerolla 715 ja starttaa kilpailunsa Lahden moottoripyörämuseolta lauantaina 19.3.2016 kello 10.03.

Manninen Bros Hondan “Päitsi”-projektissa mukana ovat Hondan maahantuoja Brandt Oy, Arai kypärät, Yoko-ajovarusteet, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, OffroadPro-lehti Euro Power generaattorit, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet, puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy sekä Arto Jokinen, Juuso Lujala ja Peter Weckman.

 Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Uusin numero