TSMU isännöi motocrossin lasten ja veteraanien joukkuekilpailua

Kyseessä on ensimmäinen 65-kuutioisilla pyörillä ajavien lasten ja isoilla pyörillä kilpailevien veteraanien yhteinen joukkuekilpailutapahtuma.

TSMU tekee joukkuekilpailussa yhteistyötä Vakka-Suomen Moottorikerhon (V-SMK) kanssa, kun kilpailu ajetaan V-SMK:n kotiradalla Laitilan Krouvinnummella 26.-27. syyskuuta.

Lauantaina kilpaillaan henkilökohtainen kilpailu lasten, nuorten sekä aikuisten luokissa, ja sunnuntaina pääpaino on joukkuekilpailussa.

– On tärkeää, että nuorimmat kuljettajat sekä kokeneemmat ajajat saavat ihan oman joukkuekilpailunsa. Joukkuekisassa on aina erityistä extraa ja se on myös mahtava tapa päättää kilpailukausi. Tunnelma on kiva, kun kuljettajat pääsevät ajamaan yhdessä seuratoverien ja ystäviensä kanssa yhteisten tavoitteiden mukaisesti, TSMU:n puheenjohtaja Harri Riitamo taustoittaa.

– Osa joukkueista lähtee varmasti kamppailemaan totisemmin mitalisijoista, mutta kaikille kyse on joukkuehengestä ja yhdessä tekemisestä. Toki on myös mukavaa, että seurallamme on heittää kilpailuun voittajajoukkue-ehdokas kumpaankin luokkaan ja ylipäätään useita kuskeja koko viikonloppuun.

TSMU:n naapuriseura Turun Moottorikerho järjesti viime vuonna MX65-luokkien historian ensimmäisen kerhojoukkuekilpailun Honkajoella. Suosittu kilpailu ajettiin SM-kerhojoukkuekilpailun yhteydessä.

Tänä vuonna uutta on puolestaan veteraanien joukkuekilpailu, joka ajetaan siis lasten joukkuekilpailun yhteydessä TSMU:n toimesta.

Seurarajojen yli

7-11-vuotiaiden lasten MX65-luokan joukkuekilpailussa saa ylittää kerhorajoja, jos kerhossa ei ole joukkueen muodostamiseen vaadittavaa kolmea MX65-luokan kuljettajaa.

Kahden kuljettajan täytyy kuitenkin olla keskenään saman seuran lisenssikuljettajia, kun yksi saa olla niin sanottu lainakuljettaja.

Veteraanien MXV-luokkien joukkuekilpailussa kaikki kuljettajat voivat edustaa eri seuroja, mutta joukkueessa pitää olla yksi 45-vuotiaiden (MXV45) tai 55-vuotiaiden (MXV55) ikäluokan kuljettaja. Veteraanien alaikäraja on 35 vuotta (MXV35).

Tapahtumarikas
viikonloppu

Varsinaiset luokat TSMU:n syyskuun lopun viikonlopussa ovat lauantaina henkilökohtaisessa kilpailussa MXA, MXJ, MXB ja MXC, sekä sunnuntaina joukkuekilpailut luokissa MX65 ja MXV.

Mikäli kotimaisen sarjajärjestelmän ylimmän tason, MXA:n kuljettajia ilmoittautuu alle 20, ei luokalle järjestetä kilpailua. Tällöin tilalle harkitaan MX65-luokan henkilökohtaista kilpailua. Joka tapauksessa mukana ovat lähes kaikki kotimaiset kilpailuokat.

TSMU:n kilpailun erikoisuus on myös MXC-luokka, jossa kilpailevat poikkeuksellisesti yhdessä kaikki 10-15-vuotiaiden tasoluokat MXC/C, MXC/B ja MXC/A.

Kilpailun ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Crossitulokset -nettisivun (www.suomencrossitulokset.fi) kautta ja päättyy 13. syyskuuta.

Kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailu sekä MXC-luokkien kerhojoukkuekilpailu järjestetään Mäntyharjun Moottorikerhon isännöimänä Mäntyharjulla 19.-20. syyskuuta.

Lisätiedot / ilmoittautuminen:
www.tsmu.fi
www.suomencrossitulokset.fi/mxv–mx65-joukkue-2015-tsmu-laitila.html
 

Uusin numero