Triumphin yllätys: uusi Speed Triple – tehokkain Triumph ikinä


Triumph paljasti viikon alkajaisiksi salaisuuden viime viikkoina nähtyjen Carl Fogartyn ja Gary Johnsonin tähdittämien teaser-videoiden takaa. Brittivalmistaja tuo markkinoille uuden Speed Triplen, joka on kaikkien aikojen tehokkain Triumph-moottoripyörä.

Seitsemänkertainen WSB-mestari Carl ”Foggy” Fogarty ja Mansaaren TT:n kaksinkertainen voittaja Gary Johnson ovat viime viikkoina paljastetuissa teaser-videoissa arvuutelleet kuka tai mikä on se kaikkien aikojen kovin huligaani. Vastaus saatiin nyt: uusi Triumph Speed Triple.

Speed Triplestä tulee markkinoille kaksi versiota, S ja RS. Moottoritehoa on kasvatettu seitsemän prosenttia lukemaan 150 hv. Avaimena lisääntyneeseen tehoon on kokonaan uusiksi suunniteltu sylinterikansi, joka mahdollistaa 1000 kierrosta korkeamman maksimikierrosluvun. Samalla kampiakselia ja mäntiä on kevennetty. Uuden moottorin sanotaan kuulostavan hyvin samalle kuin uuden Tigerin moottorin. RS-mallissa soundeja korostaa vakiona oleva Arrowin äänenvaimennin.

Varustukseen kuuluu Street Triplestä tuttu viiden tuuman TFT-näyttö sekä samanlainen viiteen suuntaan toimiva joystick, jolla ohjataan ajotietokoneen näyttöä. Vakiovarusteiden listalla ovat myös vakionopeussäädin, säädettävä luistonesto kaarre-ABS-jarrut ja RS-mallissa lisäksi avaimeton käyttö.

S-mallissa on Showan jousitus. RS:ssä puolestaan on Öhlinsin alusta, edessä NIX30 ja takana TTX36. RS on kolme kiloa kevyempi.

MP Maailma koeajaa uutuuden heti tuoreeltaan 23. helmikuuta Almerian moottoriradalla.

Uusin numero