Triumphin tehdas avoinna yleisölle


Triumph on avannut marraskuun ensimmäisenä päivänä Hincleyn tehtaansa yhteydessä Visitor Centerin. Näyttelyssä voi tutustua brittivalmistajan historiaan, tekniikkaan ja nykypäivään. Samalla voi osallistua 90 minuutin opastetulle tehdaskierrokselle.

Triumph No1 vuodelta 1902.
Visitor Centeriin on koottu samoihin tiloihin koko Triumphin historia alkaen vuoden 1902 Triumph No1 -moottoripyörästä. Se oli käytännössä polkupyörä, jota vauhditti 2,25-hevosvoimainen moottori. Toista ääripäätä edustaa vuodesta 2019 lähtien Moto2-luokan pyöriä vauhdittavan Triumph 765-moottorin prototyyppi.
Steve McQueenin ajama Triumph Bonneville elokuvasta Suuri Pakoretki.
Nähtävänä on Suuri Pakoretki -elokuvassa Steve McQueenin käyttämä Triumph Bonneville, joka on täysin alkuperäiskuntoinen. Paikkansa näyttelyssä on ansainnut myös Tom Cruisen elokuvassa Mission Impossible 2 ajama Speed Triple.
Triumph Streamliner 1956
Kilpapyöräkokoelmassa on esimerkiksi Bonneville suola-aavikolla nopeusennätyksiä takonut vuoden 1956 Streamliner. Uudempaa kilpailuhistoriaa edustaa Gary Johnsonin Mansaaren TT:n vuoden 2014 voittopyörä Daytona 675.
Triumph Speed Twin 1937.
Visitor Centeriin ja sen yhteydessä sijaitsevaan 1902 Café -kahvilaan on vapaa pääsy. Ohjatulle tehdaskierrokselle 15 punnan hintaiset liput pitää varata etukäteen. Hincleyn tehtaalle pääsee helpoimmin lentämällä Birminghamiin. Lentokentältä on matkaa Hincleyhin noin 30 kilometriä. Samalla voi käydä tutustumassa matkan varrella sijaitsevaan National Motorcycle Museumiin, jossa on esillä maailman laajin brittipyöränäyttely (lisätiedot: www.nationalmotorcyclemuseum.co.uk)

Lisätiedot Triumph Visitor Centeristä ja tehdaskierroksen lippuvaraukset:
http://www.triumph-motorcycles.ca/visitor-experience

Uusin numero