Triumphin Moto2-moottorin kehityksessä iso steppi

http://https://youtu.be/gprJSjs-R4s

Moto2-luokkaan moottorit kaudesta 2019 alkaen toimittava Triumph on testannut ahkerasti tulevaa kilpamoottoriaan. Viimeisimmät testit ajettiin Aragonin 5344 metriä pitkällä radalla.

Testikuljettajana Triumphin Moto2-projektissa on 125-luokan maailmanmestaruuden voittanut ja Moto2-luokassa kilpailukokemusta hankkinut Julian Simon.
– Viimeisin kehitysversio moottorista on samalla suuri hyppäys eteenpäin. Suorituskyky Aragonin testeissä oli upea, ja samoin on kolmisylinterisen moottorin ääni, hehkuttaa Simon.

Uuden Street Triplen 765-kuutioinen rivikolmonen on saanut käytännössä uuden sylinterikannen, kun kanavat on muotoiltu paremmin virtaaviksi ja kanteen on vaihdettu titaaniventtiilit ja jäykemmät venttiilijouset kestämään korkeita kierroslukuja. Aragonin testien tarkoituksena oli selvittää moottorin toiminta nopealla moottoriradalla ja mahdollisimman läheisesti kilpailutilannetta simuloivassa ajossa. Triumphin edustajien mukaan tuleva Moto2-moottori tulee ylittämään kaikki odotukset suorituskyvyn suhteen. Samaan hengenvetoon kerrotaan Julian Simonin ajaman protopyörän äänen olevan niin mahtava, että on vaikea kuvitella miltä kuulostaa kun radalla laulaa kilpailutilanteessa samanlaisia laitteita parikymmentä.

Triumph toimittaa Moto2-luokan moottorit luokan kaikkiin pyöriin kaudesta 2019 alkaen. Sopimus on kolmivuotinen.

Uusin numero