Triumph Trident – täysin uusi keskikoon roadster

Triumph on julkaissut ensimmäiset kuvat tulevasta Tridentistä. Kolmisylinterinen uutuus tulee markkinoille jo vuoden 2021 alussa.

Mallinimenä Trident on yhtä tärkeä Triumphille kuin esimerkiksi Bonneville ja Tiger. Nyt Trident herätetään uudelleen henkiin, kun Triumph kertoo tuovansa markkinoille uuden kolmisylinterisen keskikoon roadsterin, joka kantaa Trident-nimeä.

Trident 750 -mallia Triumph valmisti vuosina 1968-1998. Nestejäähdytteinen 749-kuutioinen rivikolmonen tuotti parhaimmillaan 84 hevosvoiman huipputehon ja 87 newtonmetrin väännön, joiden avulla huippunopeudeksi luvattiin tasan 200 kilometriä tunnissa. Painoa pyörällä oli 212 kiloa.

Uusi Trident on minimalistisesti muotoiltu ja puhdaslinjainen roadster. Moottori on edelleen rivikolmonen, mutta iskutilavuutta ei vielä ole paljastettu. Vitivalkoinen prototyyppi julkaistiin Lontoon Design museolla elokuussa 2020. Triumphin mallistosta vastaava Steve Sargent kertoo, että erikoisesta täysvalkoisesta väristä huolimatta prototyyppi on lähellä lopullista tuotantomallia, joka on tulossa markkinoille heti vuoden 2021 alussa.

Triumphin mukaan uudessa Tridentissä yhdistyvät rivikolmosen suorituskyky ja lineaarinen voimantuotto Triumphin nakumalleille tyypillisiin hyviin ajo-ominaisuuksiin. Tridentissä tullaan näkemään myös luokkansa johtava teknologia – mikä käytännössä tarkoittanee mm. elektronisia ajoavustimia ja kuljettajan valittavissa olevia asetuksia – vakiovarusteena. Ominaisuuksien ja hinnan suhteen luvataan olevan luokkansa kärkeä. Lisätietoa uudesta Triumph Tridentistä on luvassa lähiviikkoina.

Uusin numero