Triumph Speed Triple RR Bond Edition – vain 60 kappaleen erikoiserä

Kaksi britti-ikonia kohtaavat jälleen, kun Triumph tekee Speed Triple RR:stä 60 kappaleen James Bond Edition -erän.

Syynä erikoiserän valmistukseen on tällä kertaa se, että ensimmäisen James Bond -leffan julkaisusta tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta. Siksi myös valmistusmäärä on nimenomaan kuusikymmentä. 

Triumph on jo aikaisemmin julkaissut Bond Edition -erikoismallit molemmista No Time To Die -elokuvassa esiintyneistä Triumph-malleista, eli Tiger 900:sta ja Scrambler 1200:sta. Molempien numeroitujen erikoismallien numero 007 on päätynyt itseoikeutetusti elokuvan päätähti Daniel Craigin autotalliin. Ei olisi yllätys, vaikka Craigin tallia täydentäisi siis pian tämä Speed Triple RR:n erikoismallin numero 007. 

Speed Triple RR:n perustekniikkaan ei ole koskettu, vaan Bond Edition on syntynyt kokomustalla värityksellä, jota täydentää käsinmaalatut kullanväriset yksityiskohdat sekä viralliset 007-logot sekä yläkolmioon upotettu 007-logo sekä kyseisen kappaleen sarjanumero. 

Speed Triple RR esiteltiin vuosi sitten, ja siinä on sama 1160-kuutioinen rivikolmonen, joka jo aikaisemmin nähtiin nakumalli Speed Triple RS:ssä. Tehoa on 180 hevosvoimaa ja vääntöä 125 newtonmetriä. Elektroniikkapaketti sisältää mm. kallistuksen huomioivat ABS-jarrut ja luistoneston, molempiin suuntiin toimivan quickshifterin ja semi-aktiivisen Öhlins-jousituksen. Renkaina on Pirelli Diablo Supercorsa V3:t.

Perusmallin Speed Triple RR maksaa Suomessa 26 600 euroa. Bond Editionille ei ole hintaa laskettu, mutta jos joku on kiinnostunut sellaisen tiaamaan, niin suuntaviivoja hinnalle saadaan Ruotsista, jossa perusmallin hinta on 219 000 kruunua ja Bond Editionin hinnaksi ilmoitetaan 50 000 kruunua enemmän eli 269 000 kruunua. 

Uusin numero