Triumph Scrambler 1200 Steve McQueen Edition – 1000 kappaleen erikoiserä

Triumph uudisti Scrambler 1200:n täyttämään Euro 5 -normit. Samassa yhteydessä lanseerattiin Scrambler 1200 Steve McQueen Edition -erikoismalli.

Edesmennyt näyttelijä Steve McQueen ja Triumph kuuluvat yhteen kuin paita ja perse. Parhaiten McQueenin ja Triumphin yhdistelmä muistetaan vuoden 1963 Suuri Pakoretki -elokuvasta. Elokuvassa nähty komea hyppy suoritettiin erikoisvalmisteisella Triumph TR6 -moottoripyörällä, jota brittivalmistaja pitää yhä nykyisten scramblereidensa yhtenä esikuvana. Se onkin sopiva aasinsilta siihen, että syksyllä 2018 esitelty Scrambler 1200 saa 1000 kappaleen eränä valmistettavan Steve McQueen -erikoismallin.

Iso Scrambler on yhdistelmä retrohenkistä ulkonäköä ja puhtaita adventure-ominaisuuksia. Esimerkiksi erikoismallin perustana olevan Scrambler 1200 XE:n Öhlins-jousituksen joustomatka on hulppeat 250 milliä sekä edessä että takana. Euro 5 -päivityksen yhteydessä pyörän teho säilyi 90 hevosvoimassa ja vääntöäkin se tarjoaa entiset 110 newtonmetriä.

Erikoismalli suunniteltiin yhteistyössä Steve McQueenin pojan, näyttelijä Chad McQueenin kanssa. Tankin ohella Racing Green -värityksen on saaneet myös alumiiniset etu- ja takalokasuoja. Tankin kylkiin on vaihdettu retrohenkisemmät Triumph-logot, ja korkki on Monza-tyyppinen ja materiaaliltaan harjattua alumiinia. Satula on vaihdettu ruskeaan ja tyylikkäämpään versioon. Ohjaustangon kiinnikkeeseen on kaiverrettu valmistusnumeron ohella Steve McQueenin nimikirjoitus. Pyörän ostaja saa mukaansa aitoustodistuksen varustettuna Triumphin toimitusjohtaja Nick Bloorin sekä Chad McQueenin allekirjoituksilla.

Aikaisemmin Triumph Scramblerista on tehty 250 kappaleen erä James Bond Edition -erikoismalleja siksi, että pyörä esiintyy uusimmassa, järjestyksessään 25. Bond -elokuvassa ”No Time To Die”. Elokuvan ensi-ilta on koronan takia siirretty alkuperäisestä vuoden 2020 huhtikuusta vuoden 2021 lokakuuhun.

Uusin numero