Triplamestari Knightin enduroura jatkuu omassa Honda-tiimissä

KTM:n tehdastiimissä kilpaillut Knight vahvisti Facebookin välityksellä, että hän lähtee ensi kauteen Hondalla. Sen hän tekee oman tiiminsä väreissä.

– Olen iloinen saadessani ilmoittaa, että ajan omassa tiimissäni kaudella 2013. Kilpailen 450-kuutioisella Hondalla MM-sarjassa, X-Games EnduroCrossissa ja edelleen muissa valikoiduissa kisoissa, Knight kertoi sosiaalisessa mediassa.

Tämä tietää samalla sitä, että Knight lähtee E2-luokkaan ilmoitettuaan kilpailevansa Honda CRF450-pyörällä.

Knight, 34, on voittanut urallaan E3-luokan maailmanmestaruudet vuosina 2005, 2006 ja 2010.

Loukkaantumiset ovat varjostaneet 191-senttisen Knightin kahta viimeistä MM-kautta isossa luokassa. Kausi 2010 meni piloille lonkkaleikkausten vuoksi.

Päättyneellä kaudella Knight sijoittui MM-pisteissä neljänneksi. Kohtalonsa hän koki kaaduttuaan, loukkaannuttuaan ja jäätyään pisteittä Heinolassa ajetussa Suomen osakilpailussa.

Knight voitti kaudella 2012 yhden kisapäivän. Se ajoittui Italian osakilpailun avaukseen heinäkuun vaihteessa Castiglion Fiorentinossa.

Remeksen ja Tarkkalan
tilanne on vielä avoin

MM-sarjan suomalaiskuljettajien tilanne on edelleen avoin Eero Remeksen ja Marko Tarkkalan osalta. Remeksen KTM-sopimus on katkolla ja Tarkkalalla oli vuoden mittainen diili Betan kanssa.

Juha Salmisella on nykyisestä Husqvarna-sopimustaan yksi vuosi jäljellä. Antti Hellstenillä on sama tilanne TM:n kanssa. Matti Seistola on puolestaan jo ehtinyt solmia jatkosopimuksen Husqvarnalle.

Suomalaisittain taustalla muhii myös mielenkiintoisia pitemmän tähtäimen suunnitelmia. Toteutuessaan tämä tietää sitä, että myös enduron MM-sarjaan on tulossa road racingin ja motorcrossin malliin suomalaistaustainen tiimi. Sen aika on tosin kypsä aikaisintaan vuonna 2014.


 

Uusin numero