Trio Ruotsi-Suomi-Viro enduron MM-kartalle vuonna 2014?

Alain Blanchardin johtaman MM-sarjan promoottorin ABC Communication’in tiedetään kiinnostuneen kuvioista, jonka myötä  Pohjois-Eurooppa löytyisi kisakalenterista joka toinen vuosi.

Tällä kaudella pisteistä ajettiin viikon välein Ruotsin Karlsborgissa ja Heinolassa. Ruotsin liitto on jo ehtinyt ilmoittaa halukkuutensa isännöidä MM-sarjaa vuonna 2014 ja samaan, joskin vielä epäviralliseen kisajunaan on astumassa myös Suomen liitto.

Yhä mielenkiintoisemmaksi tilanteen tekee edelleen se, että myös Viro on esittänyt alustavasti valmiutensa MM-osakilpailun järjestämiseen. Virossahan on jo ajettu EM-sarjaa.

Toteutuessaan tuhti ”pohjoisen paketti” tietäisi sitä, että kaudella 2014 MM-pisteistä ajetaan Ruotsiin, Suomeen ja Viroon samaan putkeen suuntautuvalla kiertueella. Se olisi myös määrällisesti uusia aluevaltaus MM-sarjassa.

Juha Salminen ei pidä
ajatusta lainkaan huonona

– Ei näin äkkiseltään lainkaan hassumpi ajatus. Ajetaanhan sitä muissakin lajeissa kolme viikonloppua yhteen syssyyn. Pääosa tiimeistähän tulee Italiasta ja tiedän, ettei siellä olla halukkaita kaudessa kahteen eri reissuun pohjoiseen, toteaa lajin menestynein urheilija Juha Salminen.

– Olisihan se tietysti raskas rupeama, kun otetaan huomioon lajimme luonne reittiin tutustumisineen. Mutta ei se silti olisi mitenkään ylivoimainen tehtävä, jatkaa Salminen.

Suomen mahdollisesta vuoden 2014 kisaisännästä ei tietenkään vielä tässä vaiheessa ole varmuutta. Ykkösvaihto liiton konsepteissa lienee Heinolan Moottorikerho.

Heinolaa edeltävän kerran järjestelyvastuun vuonna 2009 kantoi Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla. Riihimäen MM-osakilpailu valittiin silloin koko sarjan parhaaksi.

Ensi kaudella enduron MM-sarja sijoittuu Chileen, Argentiinaan, Espanjaan, Portugaliin, Kreikkaan, Romaniaan, Andorraan ja Ranskaan.

Ranska on ja pysyy kalenterissa myös vuonna 2014, kuten suurella todennäköisyydellä myös yhtä perinteiset Espanja ja Portugali.

Salettia puolestaan on se, että tällä kaudella debyyttinsä tehneet Chile sekä Argentiina ja ylipäätään Etelä-Amerikka eivät mahdu MM-kartalle kolmena vuonna peräkkäin. Kreikka, Romania ja Andorra eivät nekään lukeudu sarjan vakiomaiden joukkoon.
 

Viimeisin numero