Trillereitä ja dramatiikkaa Jämsässä

o aika-ajossa pohjat kellottanut Henric Stigell kävi ensimmäisen erän alkupuolella tiukkaa kisaa rannevaivaisena Jämsään saapuneen hallitsevan mestarin Atte Jousen kanssa ykköspaikasta. Erän puolivälin tietämillä Stigellin ajokista hävisi kuitenkin pito takajarrusta ja näin Stigell hiipui tulosten seitsemänneksi.

Jousi aloitti mestaruuden puolustamisen varmoin ottein ajetulla erävoitolla ennen Matikaista ja Rolle Leinosta.

– Loppupuolen tulin rauhassa rannetta säästellen, mutta tietysti yritin pitää vauhtia yllä, niin pääsee nopeammin varikolle ottamaan lisää Buranaa, Jousi veisteli erävoiton jälkeen.

Toinen erä oli huikeaa taistelua voitosta. Jo lähdöstä kärkikaksikoksi säntäsi pari Matikainen – Stigell. Koko reilun puolituntisen ajan Stigell haki ohituspaikkaa, mutta Matikainen kesti paineen ja vei trillerin nimiinsä.

– Onneksi tuli melko virheetön suoritus, niin sain pidettyä ykköspaikan.

– Kokonaisuudessaan hyvä päivä, ratakin oli ihan hyvässä kunnossa koko päivän, vaikka täällä eilen satoikin reilusti, kuuluivat erävoittajan päällimmäiset mietteet tiukan erän jälkeen.

Loistavassa kevätvireessä oleva Stigell ei ollut täysin tyytyväinen päiväänsä, vaikka keräsikin kolmanneksi parhaat pisteet.

– Parempaa tulosta lähdin hakemaan, mutta tähän piti nyt tyytyä. Toisen erän kisan taisin jo hävitä lähtöpuomilla, kun Juuso pääsi eteeni. Hän teki yhden ainoan virheen koko erän aikana, mutta tietysti juuri silloin olin pienen välimatkan päässä.

Jousen kisapäivä päättyi kivuliaissa ja kiukkuisissa merkeissä. Kierroksella ohitettavan kanssa tapahtuneessa tilanteessa tuli ylipitkä hyppy ja tällä kertaa kipeää sai vielä terve ranne. Kun molemmat kädet olivat toimimattomat Jousi joutui kurvaamaan varikolle.

Junioreiden Suomen Cupin ensimmäinen erä oli myös melkoinen näytelmä voittotaistelussa. Jere Haavisto paineli kärjessä karkuun Joel Kolehmaisen hengittäessä niskaan. Kisan kahdestatoista kierroksesta Haavisto johti yksitoista, mutta viimeisellä Kolehmainen rutisti ohi. Kärkipari ohitti toisensa viimeisen kierroksen loppumetreillä useampaankin kertaan, mutta Kolehmainen vei loppujen lopuksi pidemmän korren. Ylivoimaisen kärkikolmikon täydensi Karl-Robert Reinike.

Toinen erä jäänee mieliin pitkäksi aikaa, kun siinä nähtiin suma teknisiä vikoja. Jo lähtökäytävässä oli dramatiikkaa kun Teemu Lahtinen tuli tutustumiskierrokselta tyhjällä takarenkaalla. Tilanteessa nähtiin motocrossille tyypilliseen tapaan todellista Fair Play- henkeä, isä-Lahtisen juostessa hakemaan toista takapyörää varikolta isä-Kolehmainen purki Lahtisen pyörää apunaan Teemu Kinnarin isä. Lahtinen ehti vielä starttiin ja ajoi loppujen lopuksi erän neljänneksi.

Kolehmainen oli loppujen lopuksi totaalisen suvereeni kun ensin Reiniken pyörästä hajosi äänenvaimennin ja hän keskeytti. Haavisto ajoi pari kierrosta kakkosena, putosi sitten useamman sijan, mutta hakiessaan uutta nousua Haavistokin kärsi rengasrikon. Hän nilkutti loppujen lopuksi maaliin useamman kierroksen tyhjällä takarenkaalla sijalla 18. Erän kakkoseksi ajoi lähes minuutin voittajalle jääneenä Juho Kaitanen, Topi Merinen oli kolmas.

MX2-luokan seuraava SM-osakilpailu ajetaan 15.7. Rovaniemellä, MXC/A:n Suomen Cupia on tuolloin ajettu jo kaksi Supercross-osakilpailua, 27.5. Hyvinkäällä ja 17.6. Turussa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=774670
(sarjapisteet linkistä championship)
 

Uusin numero