Trialin SM-sarjassa viimeinen kisaviikonloppu – Timo Myöhänen jo varma mestari

Ratamestari Jukka Kuusinen on suunnitellut jaksoille näyttäviä paikkoja, joista ei ole kilpailuissa vielä ikinä ajettu. Yleisölle tämä tarkoittaa sitä, ettei välttämättä tarvitse kävellä metsän siimekseen, vaan voi katsella jaksoa vaikka samalla kioskin herkuista nauttien. Lisäksi kuuluttajana toimiva Jukka Pylväs huolehtii siitä, että paikallaolijat pysyvät kilpailun kulusta ajan tasalla.

Eliitin Suomen mestaruuden varmisti itselleen jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa HäMK:n Timo Myöhänen.

”Voitosta lähdetään täysillä ajamaan ja puhdas sarja on tavoitteena”, Myöhänen kertoo suunnitelmistaan.

Kahden edellisen vuoden Tervakosken osakilpailun voittaja Jussi Haapanen on sarjassa toisena selvällä piste-erolla kolmantena olevaan MP-Taidon Leevi Lindqvistiin. Sarjan kannalta jännittävin taistelu nähdäänkin himmeimmästä mitalista, vain kuusi pistettä Lindqvistin perässä on K-SMK:n Jere Karjalainen.

Myös A-luokan mestaruus sinetöitiin ennen päätöskisaa MP-Taidon Niko Nurmion voittaessa sarjan ylivoimaisesti, sarjakakkosena on J-SMK:n Mikko Mäkelä ja kolmantena HäMK:n Leevi Seppälä.

B-luokassa kauden voittaja saa haltuunsa Yrjö Vesterisen lahjoittaman Vesty-Cup kiertopalkinnon. Kilpailun järjestelyistä vastaavan Tervakosken Moottorikerhon Ilkka Oittinen on lähimpänä tämän arvokkaan palkinnon saamista vuodeksi haltuunsa, toisena luokassa on viime viikonloppuna nuorten mestaruuden voittanut MP-Taidon Mikko von Plato.

40+-luokassa HäMK:n Tommi Kallio on ratkaissut mestaruuden jo toiseksi viimeisessä kilpailussa. Ari Kyöstilä on sarjassa toisena ja MMK:n Marko Itäkunnas kolmantena.

Tasaisin sarjatilanne on Super Cupissa, MSMK:n Ville Vihinen on johdossa ja seuraavat sijat ovat muutaman pisteen päässä toisistaan. Kovaa syyskuntoa esittäneellä, kotimaastoissa ajavalla konkarilla Kauko Kuusisella on varmasti sanansa sanottavana, kun luokan mitalistit ratkaistaan. Kuusinen on tällä hetkellä luokassa neljäntenä.

Kaikkiaan kilpailuun on ilmoittautunut reilut kolmekymmentä kuskia, joista seitsemän edustaa järjestävää kerhoa.

Kilpailu alkaa kymmeneltä ja viimeinen kuski on maalissa ennen neljää. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

(Lähde: Tervakosken Moottorikerho)

Uusin numero