Toukokuun ajo vetää puoleensa harrastajia ja huippukuljettajia

Toukokuun ajon voitosta on kautta sen historian ajaneet Suomen huippukuljettajat. Kilpailun on voittanut kaksi sittemmin enduron maailmanmestaruuksiin yltänyttä kuljettajaa, Petri Pohjamo sekä viime vuonna menehtynyt endurolegenda Mika Ahola.

Toukokuun ajon voittajiin kuuluu myös iso joukko Suomen ja muiden maiden mestaruuksia saavuttaneita kuljettajia.

Kilpailun pääyhteistyökumppanin Motopalvelu Niemitalon tiimissä ajava Joni Kaivolainen tavoittelee 48. Toukokuun ajon voittoa Mika Ahola Säätiön stipendikuljettajana nuorten luokassa U20.

A1-luokassa nähdään vuoden 2009 Toukokuun ajon voittaja ja tämän vuoden SM-kärkisijaa pitävä Antti Hellsten Vantaan Moottorikerhosta. A1:n kärkipään kuljettajiin lukeutuvat myös Mäntsälän Moottorikerhoa edustavat Miko Mellin ja Kim Teikari sekä Jämsän Jussi Arvaja.

A2-luokan kärkeä kisassa edustaa Kuhmon ja Team Motopalvelun Lauri Pohjonen. Paikallisväriä luokkaan tuovat Jarno Koskela ja Markus Holm Orimattilan Moottorikerhosta.

B2-luokassa nähdään vuoden 1991 voittaja Sami Pöllänen Vantaan Moottorikerhosta.

Lähtöluettelosta voi todeta, että kilpailuun ilmoittautuneet yli 200 kuljettajaa saapuvat Toukokuun ajoon kaikista ilmansuunnista. Pohjoisimpia tulijoita edustaa Rovaniemen ja Oulun moottorikerhojen kuljettajat.

Idästä tulijoita on mm. Joensuun ja Imatran suunnalta. Länsi-Suomea edustaa mm. Rauman ja Etelä-Pohjanmaan kerhojen kuljettajat. Etelä-Suomesta osallistujia onkin lähes kaikista seudun endurokerhoista.

Kattava listaus Toukokuun ajon kaikkien aikojen voittajista, heidän kerhoistaan ja pyörämerkeistä on koottu kilpailun sivustolle. Kilpailun sivustolta smlenduro.fi/toukokuunajo löytyvät myös ajo-ohjeet kilpailukeskukseen ja yleisö-maastokokeelle sekä lähtöluettelo ja kilpailun reittikuvaus.

48. Toukokuun ajon kilpailukeskus, lähtö, huolto ja maali sijaitsevat Porlammin koululla, Koulupolku 8, Porlammi.

50-vuotisjuhliaan viettävä Orimattilan Moottorikerho toivottaa kaikki tervetulleiksi Porlammille lauantaina 25.5. klo 10 käynnistyvään 48. Toukokuun ajoon.
 

Uusin numero