Totta vai tarua: Marquez uutispimennossa kohutun Stoner-kuvion osalta

Etelä-Amerikassa lomaillut Stoner vahvisti alkuviikolla Twitterin välityksellä, että hänelle olisi ollut kunnia päästä tuuraamaan käsileikkauksesta toipuvaa Dani Pedrosaa tänään käynnistyvässä Austinin GP-viikonvaihteessa.

Honda kuitenkin päätti pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassaan, eli Austinissa ja viikon kuluttua Argentiinassa Marquezin rinnalla Hondan tehdastiimissä kilpailee HRC:n testikuljettaja Hiroshi Aoyama.

– Rehellisesti sanottuna sain kuulla Stonerin kiinnostuksesta ajaa Austinissa vasta tänne saavuttuani, kun eräs mekaanikkoni kysyi minulta, olenko lukenut Caseyn twiitin, kertoo Marquez.

Marquez haluaa tehdä samalla siis selväksi sen, että hän ei ainakaan ollut kuvion tiellä.

– Honda ei kysynyt asiaa minulta ennen päätöstään. Tämä on Hondan päätös ja kunnioitan sitä, kuittaa Marquez.

Mikä on sittenkin
se todellinen syy?

Honda on perustellut ratkaisuaan viime päivinä lähinnä sillä, että kauden toinen GP-näyttämö, Austin Circuit of the Americas-rata Teksasissa on vuoden 2012 jälkeen Marquezille suosiolla tilaa tehneelle Stonerille tuntematon.

COTA-radalla ajettiin MM-pisteistä ensimmäisen kerran vuonna 2013 ja siitä lähtien Marquez on ollut Teksasissa täysin pitelemätön.

Marquez jätettiin kuitenkin Yamahan Valentino Rossin voittamassa MM-avauksessa Qatarissa viidenneksi. Tämä merkitsee sitä, että kahden edellisvuoden mestarille halutaan taata rikkomaton työrauha Teksasissa.

Se saattaa sittenkin olla todellinen syy siihen, miksi Stonerin toivomusta ei täytetty. Hondan tehdastiimin ympärillä olisi käynyt taatusti melkoinen kohu, kuhina ja mediamylläkkä, jos Stoner olisi saanut tehdä keikkaluonteisen yllätyspaluun.

Omien polkujensa kulkijaa Stoneria on kohdeltu aina ennen silkkihansikkkain Hondalla. HRC:n MotoGP-projektin nokkamies Shuhei Nakamoto totesi taannoin, että heillä ovat ovet aina avoinna Stonerille.

Nyt ne kuitenkin lyötiin aussin nenän edestä kiinni ja Stoner painui sinne, minne tällaisissa tapauksissa ennenkin: kalaan.

Rossilta ja Lorenzolta
tyrmäys Suzuka-huhuille

Aika näyttää, onko tällä mahdollisesti vaikutuksia Stonerin myöhempiin Honda-testisuunnitelmiin.

Se on kuitenkin täysin varmaa, että Stoner esiintyy Hondan väreissä heinäkuussa ajettavassa Suzukan legendaarisessa 8-tunnin kisassa.

Viimeisimpien varikkohuhujen mukaan Yamaha puolestaan valjastaisi vastaavasti Rossia ja Jorge Lorenzoa Suzukaan.

Sen uutisankan Yamahan MotoGP-duo ampui empimättä lonkalta alas Teksasissa.

* Austinin GP:n aikataulu perjantaina:
17.00-17:40, Moto3-luokan 1. vapaa harjoitus
17.55-18.40, MotoGP-luokan 1. vapaa harjoitus
18.55-19.40, Moto2-luokan 1. vapaa harjoitus
21.10-21.50, Moto3-luokan 2. vapaa harjoitus
22.05-22.50, MotoGP-luokan 2. vapaa harjoitus
23.05-23.50, Moto2-luokan 2. vapaa harjoitus

* Ratainfo:
Pituus: 5513 metriä
Leveys: 15 metriä
Pisin suora: 1200 metriä
Mutkat vasemmalle: 11
Mutkat oikealle: 9

Uusin numero