Toseland tavoittelee 644 kilometrin tuntinopeutta suola-aavikolla – pianisti palaa pyörän puikkoihin

Kansainvälinen moottoriliitto FIM on kirjannut nykyisiin ennätyksiinsä kaksipyöräisten maa-ajoneuvojen osalta 376,363 mailin lukemat, jotka ovat amerikkalaisen Rocky Robinsonin käsialaa.

– Olen äärimmäisen innostunut tästä maailmanennätysprojektista, mutta tiedän toisaalta, kuinka vaikeaa sen saavuttaminen on.  Olen kilpaillut moottoripyörillä koko ikäni, mutta tämä merkitsee aivan  uutta kokemusta ja täysin erilaisen ajotekniikan omaksumista, toteaa myös huippupianistina ja Crash-yhtyeen jäsenenä mainetta niittänyt Toseland, 32.

Kunniainhimoista ja kokonaisuudessaan britannialaista projektia johtaa entinen kilpakuljettaja ja nykyinen moottoriguru Alex Macfadzean. Kuviossa ovat vahvasti mukana myös Steve Hill ja Derbyn yliopisto.

– Tiimi tämän projektin takana on loistava ja osaa todellakin työnsä. Tiedän olevani tältäkin osin hyvissä käsissä. Olemme keskustelleet asiasta jo useampia kuukausia ja nyt tästä on tullut lopullisesti totta, kertoo Toseland.

Laulaja ja muusikko Katie Meluan kanssa syyskuussa avioituneen Toselandin managerina rr-uralla toimi Roger Burnett, jonka suojatteihin lukeutuu myös suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä kaksi kautta kilpaillut britti Danny Kent.

Moto3-luokassa kaksi MM-osakilpailua päättyneellä kaudella voittanut Kent on saanut ammentaa viime vuosina Aki Ajon lisäksi nimenomaan juuri Toselandin neuvoja.

Kent kilpailee ensi kaudella Moto2-luokassa ja Herve Poncharalin johtamassa Tech 3-tiimissä.

Kuvat: Yamaha Racing ja GPone.com

Uusin numero