Törkeästi sikaillut Fenati palaamassa kilparadoille


Sikailujensa takia kilpailulisenssinsä ja tallipaikkansa menettänyt italialainen Romano Fenati on palaamassa kilparadoille ja MotoGP-sarjaan kaudeksi 2019.

Motogp.com -sivuston mukaan Fenati on tekemässä sopimusta Snipers-tiimin kanssa Moto3-luokkaan. 22-vuotiaalla Fenatilla on Moto3-luokasta aiemmilta vuosilta takana kovaa menestystä, 10 voittoa ja 23 podium-sijoitusta.

Tämän kauden San Marinon GP:n Moto2-luokan kilpailussa Romano Fenati tarttui kilpakumppaninsa Stefano Mansin jarrukahvaan ja puristi sitä miesten ajaessa rinta rinnan kisassa. Vauhtia tapahtumahetkellä oli yli 200 kilometriä tunnissa. Törkeän tempun seurauksena Fenatille näytettiin mustaa lippua. Kovemmat sanktiot herra sai kilpailun jälkeen, kun häneltä vietiin lisenssi loppuvuodeksi ja sen lisäksi sekä nykyinen että ensi vuoden työnantaja purkivat Fenatin sopimuksen. Tämän jälkeen italialainen ilmoitti lopettavansa kilpauransa ja siirtyvänsä sukunsa omistaman rautakauppaketjun palvelukseen. Tänä vuonna Fenati ajoi Marinelli Snipers Teamin Moto2-luokan tiimissä ja ensi vuodeksi hän on siis siirtymässä samaan tiimiin mutta Moto3-luokkaan. Motogp.comin mukaan sopimusta ei ole vielä vahvistettu mutta sen julkistusta odotetaan lähipäivinä.

Uusin numero