Tomi Tani paras suomalainen jääspeedwayn EM-finaalissa

Molemmat kilpailupäivät ajettiin finaalikilpailuina, alkuerien jälkeen kuljettajat jaettiin A-, B-, C- ja D-finaaliin. Ensimmäinen kilpailupäivä sujui suomalaisilta kovassa seurassa omalla tasolla. Tomi Tanin ajoa haittasi kolmannen erän jälkeen hajonnut takaiskunvaimentaja, jonka takia mieheltä jäi C-finaali ajamatta. Koivula ja Nyrönen pääsivät molemmat D-finaaliin, jossa Koivula avasi oman pistetilinsä tultuaan maaliin toisena Nyrösen seuratessa ja sijoittuessa kolmanneksi.

Toinen kilpailupäivä alkoi paremmin kuin ensimmäinen. Tomi Tani oli saanut ostettua pyöräänsä iskunvaimentajan ja menokin oli parempaa kuin ensimmäisenä päivänä. Tani otti ensimmäisen startin varovasti uudella iskunvaimentajalla, joka toimikin täydellisesti.  Loput erät sujuivat varsin hyvin, mies saalisti myös yhden erävoiton, päivän pistesaldo komeasti kahdeksan ja loppusijoitus EM-finaalissa 11:s. Jussi Nyrösen pistesaalis kilpailussa oli viides ja loppusijoitus 15;s.

– Fiilikset on hyvät, ensimmäiset EM-pisteet on nyt ajettu, Koivula kommentoi heti kisan päätyttyä ja jatkoi: – Vähän harmittaa, kun oma vauhti ei riittänyt D-finaaliin toisena päivänä. Mutta tyytyväinen olen, yleisö otti kuljettajat hyvin vastaan. Rata oli todella nopea, vauhti ennen kurviin kääntämistä alkoi olla jo todella kovaa. Miinuksena voin mainita autoomme murtautumisen stadionin alueella. Paluu Suomeen tullaan tekemään pleksi kuljettajan sivulasina, Koivula harmitteli.

Myös Tani oli tyytyväinen kilpasuoritukseensa.

– Ensimmäisen päivän jälkeen oli vähän teknisiä ongelmia, takaiskunvaimentaja hajosi neljännen kerran kilpailun aikana. Onneksi sain ostettua Luca Bauerilta vastaavanlaisen vaimentajan, joka toimi erinomaisesti. Tiukkaa taistelua oli joka erä, C-finaalissa olin lopulta toinen. Flunssa haittasi vähän hapensaantia, mutta tyytyväinen olen, kommentoi Tani EM-finaalin sujumista.

Jääspeedwaykausi jatkuu, seuraavaksi on vuorossa joukkue-MM-kilpailu, joka järjestetään Venäjällä sekin, tällä kertaa Togliatissa 16- 17.2.2019. Suomen joukkueessa ajavat Tomi Tani, Matti Isoaho ja Jussi Nyrönen, joukkueenjohtajana toimii Miia-Mari Vepsäläinen.

Tulokset
1. Sergey Makarov Russia MFR 31
2. Ivan Chichkov Russia MFR 29
3. Lukas Bauer Germany FMI 26+3
4. Jasper Iwema Netherlands KNMV 26+2
5. Markus Jell Germany DMSB 22
6. Albin Lindblom Sweden Svemo 20
7. Jonas Andersson Sweden Svemo 18
8. Dmitry Solyannikov Russia MFR 18
9. Andrej Divis CZ Rebublic ACCR 17
10. Josef Kreuzberger Austria AMF 17
11. Tomi Tani Finland SML 12
12. Jan Klauz CZ Rebublic ACCR 10
13. Lukas Volejnik CZ Rebublic ACCR 8
14. Nikita Bogdanov Russia MFR 5
15. Jussi Nyrönen Finland Finland SML 5
16. Nikita Shadrin Russia MFR 4
17. Jani-Pekka Koivula Finland SML 3
18. Sebastian Gegenbauer Germany DMSB 1

 

Uusin numero