Tom Tom Rider 450 – käytännöllinen, vesitiivis ja sietää IPX7-standardin mukaista höykytystä

Tutun Tom Tom Raider 410 -navigaattorin korvaava Raider 450 on ulkoisesti ja perusominaisuuksiltaan kuin edeltäjänsä. Mutta on toki uuttakin. Esimerkiksi näytön kosketusherkkyyden säätö, joka mahdollistaa näytön käytön myös paksuilla sormikkailla. Reitin suunnittelu sujuu melko helposti navigaattorilla. Ajoreitin voi toki tehdä myös tietokoneella ja ladata navigaattoriin.

Elinikäiset karttapäivitykset, tuttujen ajoreittien muisti ja reaaliaikaiset liikennetiedotteet kuuluvat perustoimintoihin. Liikennetiedot ja nopeuskamerat näkyvät Bluetoothin avulla älypuhelimessa. Raider 450:n näytön kontrasti ja terävyys riittävät kautta linjan. Vain suorassa auringonpaisteessa näyttö on hieman vaikeaselkoinen.  

Lyhyimmän ajoreitin vaihto kesken ajon ”mutkaisimpaan” sujuu hieman hitaasti. Vanhassa TomTom Raider 2 -navissa homma hoitui sujuvasti kahdella isolla valintapainikkeella. A oli ”lyhyin” ja B ”mutkaisin”. Nyt reitin luonteen muutos vaatii enemmän valikkojen selaamista uuden reitin suunnittelun pohjaksi. Jos et halua muuttaa reitin luonnetta, suunnittelee Raider 450 uuden reitin salamannopeasti.

Uuden Tom Tom Raider 450:n teline on sama kuin Raider 410 -mallissa. Tältä osin navin päivitys uuteen ei vaadi lisähankintoja.

Hinta: 399,95€

Tietoja: www.tomtom.com/fi

 

Uusin numero