”Tohtori tuli takaisin”

– Uskon, että pystyn taistelemaan ensi kaudella huipputuloksista. En olisi voinut odottaa parempaa starttia tähän uuteen seikkailuun. Olen iloinen, erittäin iloinen, suitsutti kaudella 2013 vähintään kymmentä podiumsijoitusta tavoitteleva ”Tohtori”.

Rossi jäi Sepangin kärkimiehestä, Hondan Dani Pedrosasta neljä kymmenystä. Tiimikaveri ja hallitseva mailmanmestari Jorge Lorenzo oli kymmenyksen Rossia kiireisempi.

– Myönnän, minulla oli epäilykseni tänne tultaessa. En tiennyt, kuinka kilpailukykyinen olen. Mutta nyt tiedän, että olen nopea ja tasainen. Painolasti putosi harteiltani. Olen huojentunut ja voin ottaa taas vähän rennommin, Rossi kuivaili tuntojaan.

– Niin, eikä eroni ”paalupaikkaan” ollut siis 0,4 sekuntia suurempi, Rossi huikkasi Pedrosan suuntaan.

MotoGP-luokan seitsenkertainen maailmanmestari Rossi ylsi Ducati-kausinaan kaksi kertaa podiumille. Kärkijoukossa tai edes sen tuntumassa kurvailu – varsinkin kuivalla radalla – jäi tuon seikkailun osalta harvinaiseksi herkuksi.

– Tuntuu, kuin tällaisesta tuloksesta oli aikaa elinikä! Kamppailin kahden edellisen kauden aikana yleensä kolmannen tai neljännen rivin lähtöpaikoista.

Rossi toki tietää ja myöntää, että Pedrosa ja Lorenzo ovat vielä tässä vaiheessa omassa kastissaan, jota hänen lisäkseen hiillostaa Hondan tehdastiimiin tuimalla tavalla tullut Marc Marquez.

– Pedrosan ja Lorenzon tavoittaminen on kuitenkin täysin realistista. Tietenkin sen eteen on tehtävä vielä paljon töitä, mutta kaikki on mahdollista. Jorge ajoi testien päätöspäivänä kisasimulaation korkealla tasolla. Jos olisin yrittänyt samaa, en olisi kyennyt samaan vauhtiin hänen kanssaan.

Rossi pääsi kokeilemaan torstaina Yamahan uusinta uutta.

– Tarvitsemme jotain ekstraa taistelussa Hondaa vastaan. Nyt näyttää siltä, että Yamaha on ehdottomasti oikealla tiellä.

– Minun osaltani aika ei ole kuitenkaan kypsä sanomaan, että haluan pyörältä vielä jotain parempaa.  Tarvitsen ensisijaisesti lisää kilometrejä parantaakseni yhä tuntumaa M1:een. Eipä silti, kyllähän minä tunsin tuon pyörän ajettavuudeltaan oikeastaan välittömästi omakseni täällä Sepangissa, vahvisti Rossi.

* Valentino Rossin kuvat: Yamaha Racing
 

Uusin numero