”Tohtori” teki upean paluun paalulle – Rossin viimeinen veto löi Lorenzon ällikällä

Viime kauden voittoa ja paalupaikkaa Jerezissä puolustava Lorenzo oli jälleen pitkään kiinni ykkösruudussa, kunnes Rossi tuli ja iski hektisen 15 minuutin session viimeisellä vedollaan.

Rossin hirmukierros 1.38,736 pudotti Lorenzon 0,122 sekunnin erolla piikkipaikalta ja se kesti myös Hondan Marc Marquezin viimeisen kierroksen rajun hyökkäyksen.

Sarjaa johtava ja kaksi peräkkäistä voittoa vyöllään Andalusiaan saapunut Marquez lunasti sunnuntain kisan eturivin kolmannen lähtöruudun 0,155 sekuntia Rossin takana.

– Paalupaikka on aina hieno asia ja sitä se on varsinkin täällä Jerezissä, iloitsi Michelinin renkaisiin tyytyväinen Rossi.

– Kisasta tulee erittäin vaikea ja äärimmäisen kova vääntö Lorenzon ja Marquezin kanssa, mutta olen taistelussa mukana, julisti Rossi.

Lorenzon kasvot pysyivät peruslukemilla. Haarukassa olleen paalupaikan menettäminen söi selvästikin miestä.

– Toisen pyöräni rengas täristi ja jouduin jättämään yhden kierroksen kesken. En löytänyt muutenkaan parasta mahdollista fiilistä pehmeään renkaaseen. Olen kuitenkin tyytyväinen eturivin lähtöpaikkaan, pudotteli vuosi sitten Jerezissä neljän voiton putken käynnistänyt Lorenzo.

Marquez sen sijaan hymyili tutun leveästi taistelun tauottua.

– Ensisijainen tavoitteeni oli saavuttaa eturivin lähtöpaikka ja se on nyt minulla. En vain pystynyt vastaamaan viimeisellä sektorilla ja sen kahdessa nopeassa mutkassa Yamahan vauhtiin. Yamaha on todella vahva tällä radalla.

Espanjan GP:n kakkosriviin sunnuntaina rullaavat Ducatin Andrea Dovizioso, Suzukin Maverick Vinales tämän tiimikaveri Aleix Espargaro, jotka muodostivat todella tiiviin nipun.

Dovizioso jäi tosin kärjestä jo 0,844 sekuntia, mutta Vinales hiillosti hän vain tuhannesosan päässä. Espargaro jäi puolestaan Vinalesista seitsemän tuhannesosaa.

Uusin numero