Tiukkaa taistelua loppuun saakka

KTM RC 390 Cup päätti kauden 2016 Virtasalmen Motoparkissa kuluneena viikonloppuna. KTM:n porkkanaksi tarjoama paikka parhaiten menestyneimmälle 13-21-vuotiaalle kuljettajalle kauden 2017 ADAC RC Cupiin ratkesi vasta sunnuntain osakilpailussa.

Lauantaina aika-ajot sekä kilpailu päästiin ajamaan upeassa syyskelissä kuivalla radalla. Aika-ajon nopein oli Peetu Paavilainen ajalla 1.40.904. Toisesta ruudusta starttasi Vesa Kallio lukemin 1.41.331 ja kolmannesta Kimi Patova kellottaen ajan 1.41.489. Kilpailustartissa nähtiin kovaa kamppailua kärkikolmikon kesken, jossa taistelivat Patova, Kallio sekä Paavilainen. Kärkipaikka vaihtui kilpailun aikana useaan otteeseen, mutta 7 kierroksen mittaiseksi tarkoitettu startti typistyi neljään kierrokseen, kun tämä keskeytettiin punalipuin kierroksella 5. Lopputulos laskettiin edellisen täyden kierroksen mukaan, jolloin voiton vei Kallio. Toiseksi sijoittui Paavilainen ja kolmanneksi Patova.

Sunnuntain aamu valkeni vesisateessa ja koko kilpailupäivä vietettiin kylmissä ja kosteissa tunnelmissa. Sadekelin kisassa tällä kertaa vahvoilla oli heti karkuun lähtenyt Kallio, joka sai peräänsä Mikko Koskisen. Kolmantena nähtiin sadekelillä vahvoja näyttöjä jo aiemminkin antanut Niko Hämäläinen. Lähtöjärjestyksen määräytyessä lauantain kilpailun nopeimpien aikojen mukaan, joutui Niko Tanskanen starttaamaan viimeisestä ruudusta tälle lauantain starttiviivalla sattuneen teknisen vian vuoksi. Tanskanen taisteli kuitenkin itsensä hienosti sijalle 6. kilpailun lopussa. Maaliin tultiin järjestyksessä 1. Kallio, 2. Koskinen 3. Hämäläinen.

37-vuotias Mikko Koskinen oli ensimmäistä kertaa Motoparkin radalla ajamassa, ja normaalisti jääradan ja flat trackin parissa nähty mies oli iloinen sunnuntain palkintopallisijoituksesta. ”Alkuruuhkan jälkeen pääsin Vesan perään ja pari kierrosta siinä roikuttuani ajoin varmalla ajolla maaliin, vaikka alussa vähän lipsuikin. Tänään meni hyvin, vaikka viikonlopun alku oli vaikea kun rata oli minulle ihan uusi”, Koskinen ynnää.

Viikonlopun tyytyväisin kuljettaja oli kuitenkin 14-vuotias hyvinkääläinen Kimi Patova, joka pokkasi itselleen podiumin lisäksi paikan ensi kaudelle ADAC KTM RC Cupiin. Nuorimies ajoi ensimmäisen kauden road racingiä ja osoitti lahjakkuutensa ja kykynsä oppia nopeasti uudet radat. Kauden mittaan tuloksiaan parannellut Kimi kertoo Vesa Kallion valmennuksen olleen suuressa roolissa menestymiseen. ”Alkukausi oli vähän vaikea kun en ollut vielä ajanut paljon, mutta Pärnun osakilpailun jälkeen se lähti sujumaan. Vesan valmennuksesta on ollut todella iso apu, ilman sitä en olisi saanut näin hyviä tuloksia. Tosi hienoa päästä ajamaan World Cup-finaali Asseniin, ja vielä hienompaa on päästä ensi kaudella ajamaan koko ADAC KTM RC Cup-sarja. Talven suunnitelmissa on kuntoilla paljon ja ajaa jäärataa jotta ajotuntuma pysyy yllä. Iso kiitos kaikille sponsoreilleni, Kallio Racingille ja perheelle”, Patova sanailee.

Kimi Patovan lisäksi KTM RC Cup World Finaliin lähtevät Niko Hämäläinen sekä Peetu Paavilainen. Kolmikolta on nähty kauden mittaan vahvoja otteita ja tiukkaa kilvanajoa, joten Suomen RC Cupin osalta finaalissa nähdään vahva edustus.

KTM RC 390 Cupin World Final ajetaan Assenissa British Superbiken yhteydessä 30.9.-2.10.2016.

Teksti: KTM RC Cup-tiedotus